DS optužila Vučića

DS optužila Vučića da je organizator „Litije za spas Srbije“

VESTI 29. avg 202215:4041 komentara
Podeli:
litija za spas srbijeIzvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Demokratska stranka saopštila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “organizator ultradesničarskog skupa” – “Litije za spas Srbije” sinoć u Beogradu u znak protesta zbog najavljenog održavanja Evroprajda.

DS je upozorila da „režim treba da hitno prestane sa širenjem straha kako bi zamaskirao nepopularne odluke koje mora da donese“.

POVEZANE VESTI:

„Osim što širi strah kod građana Srbije, Vučić organizovanim predstavama pokušava da se i međunarodnoj javnosti predstavi kao jedini političar koji može da očuva mir u regionu“, smatra DS.

Ta stranka kaže da se „Vučić igra vatrom, zloupotrebljavajući emocije građana koji su nacionalno orijentisani“ i ukazuje da „širenje mržnje prema bilo kojoj društvenoj grupi ne sme i ne može biti rađeno u svrhu očuvanja stabilnosti, što jeste plan čoveka koji propagandom, korupcijom i kriminalom kontroliše sva društvena zbivanja u Srbiji“, piše u saopštenju.

DS upozorava da je način na koji Vučić kreira javno mnjenje „izuzetno opasan i da može dovesti do katastrofalnih posledica“.

„Građani Srbije ne zaslužuju tretman u kojem se konstantno zastrašuju, dele, huškaju jedni na druge. Uzrok katastrofalnog stanja u državi je mafijaški režim koji više od deset godina odlučuje o našim sudbinama, i zbog toga je prioritetan nacionalni interes smena takve vlasti“, smatra DS.

Odgovori