Kome verovati ?

Mediji: Lajčak iznenađen Vučićevom izjavom, demantuje da postoji „novi okvir“

VESTI 15. sep 202219:547 komentara
Podeli:
Izvor: Armend Nimani/AFP

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, koji je nenajavjeno posetio Prištinu, izjavio je da ne postoji nikakav “novi okvir” dijaloga, javljaju kosovski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema navodima prištinske Kohe, on je rekao medijima da je bio „iznenađen“ kada je čuo navode srpskog predsednika o tome da postoji novi okvir dijaloga.

Gazeta Express takođe iznosi iste navode, ali uz naznaku da je Lajčak demantovao da postoji „novi okvir“.

Kako prenosi Kossev, tokom treće posete Prištini za manje od mesec dana, Lajčak je razgovarao predsednikom i potpredsednikom kosovske vlade Aljbinom Kurtijem i Besnikom Bisljimiijem o nastavku dijaloga.

Lajčak je nakon sastanaka kazao da je u fokusu razgovora bio nastavak dijaloga, ali i pripreme za novi susret u Briselu.

Mediji prenose i da je Lajčak odbio da kaže kada će biti naredni sastanak na visokom nivou.

„Ovde smo da poguramo proces napred, sastanak će se održati što je pre moguće i to je razlog zašto sam danas ovde. Želimo da budemo sigurni da sastanak ima sadržaj i da bude produktivan“, naveo je Lajčak.

Poslednji sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga održan je 18. avgusta. Tada je saopšteno da će se redovni sastanci održavati na mesečnom nivou.

„Ove radne posete, poput ove današnje Kosovu, vrše se u kontekstu podsticanja procesa dijaloga i nastavka razgovora o sveobuhvatnim sporazumima o normalizaciji i aktuelnim pitanjima u vezi sa dijalogom koji vodi EU“, rekao je portparol EU za spoljne poslove Peter Stano za prištinsku Kohu.

Odgovori