Jovanović Ćuta

DRUŠTVO

Jovanović Ćuta: Incident na Starici kuliminacija svega na šta je tri meseca upozoravano

Jovanović Ćuta: Incident na Starici kuliminacija svega na šta je tri meseca upozoravano 1foto FoNet Milica Vučković

Jovanović, koji je i poslanik Skupštine Srbije, je za portal Nova.rs ocenio da to predstavlja kulminacija onoga na šta je upozoravano poslednja tri meseca.

„Zovemo policiju i (ministra unutrašanjih poslova Aleksandra) Vulina već više od mesec dana“, rekao je on pitajući se ko su ljudi u fantomkama i sa krimininalnim dosijeima koji obezbeđuju planinu Staricu.

Dodao je da je neophodno zaustaviti sve radove kako bi se rešila ta situacija.

Odbacio je optužbe ministarke rudrstva i energetike Zorane Mihajlović, te ocenio da ona „laže i da su joj bitni zlato i interes Ziđina“.

Ocenio je i da je sve što se dešava posledica njene neodgovornosti.

Pozvao je Ziđin, Vulina, Mihajlović, meštane i aktiviste na hitan sastanak, te podsetio da je sastanak skupštinskog Odbora za životnu sredinu u četvrtak.

Ponavio je da želi hitnu zajedničku konferenciju za štampu sa Mihajlović i da ona to odbija.

Kineska kompanija Ziđin (Serbia ZiJin Copper) saopštila je prethodno da je na planini Starica „grupa kampera“ pretukla njenog radnika i zapalila opremu vrednu pola miliona evra.

U saopštenju su naveli i da je do tog incedenta došlo prošle noći, oko 23.00 sata, u reonu Severnog Revira i da očekuju brzu reakciju nadležnih.

Potom je Mihajlović pozvala institucije da zbog toga hitno reaguju, te navela u saopštenju da „Ćutini protestanti i takozvani aktivisti ugrožavaju nedeljama bezbednost radnika i prete oružjem“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares