Snežana Čongradin

Novinarka Danasa Snežana Čongradin dobitnica nagrade za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac” za 2022. godinu

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost “Dušan Bogavac”, koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije i Fondacija “Dušan Bogavac”, odlučio je da nagradu za 2022. godinu dodeli novinarki dnevnog lista Danas Snežani Čongradin.

Skoro dve decenije novinarka Snežana Čongradin hrabrim i etičkim angažmanom u svojim tekstovima i kolumnama iskazuje visok nivo profesionalizma i poštovanja novinarskog kodeksa.

U društvu teško obolelom od ekstremnih politika, svaki čin normalnosti, civilizovanosti i profesionalnosti izložen je pretnjama, uvredama, internet nasilju, pa i životnoj ugroženosti. Sve to nije sprečilo niti uplašilo ovogodišnju dobitnicu nagrade “Dušan Bogavac“.

Snežana Čongradin je svetao novinarski primer nepristajanja na manipulacije i relativizacije, i neodustupanja od elementarnih normi ljudskosti i građanske hrabrosti.

Ove godine u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac” bili su i novinarka Isidora Kovačević (Podrinske, Šabac), novinar Slobodan Dukić (portal Pančevo Siti), redakcija NIN-a, redakcija TV emisije ”24 minuta” i redakcija TV Dnevnika Nova S (eks NJuzmaks Adrija).

Žiri je odlučivao u sastavu: Dragana Pećo (KRIK), dobitnica nagrade za 2021. godinu, Jelena Zorić, dobitnica nagrade za 2020. godinu, Dragoljub Petrović, ispred redakcije Danasa, dobitnika nagrade za 2020. godinu, Željko Bodrožić (NUNS) i Filip Mladenović (Fondacija „Dušan Bogavac”).

Napomena: Član žirija ispred redakcije Danasa, Dragoljub Petrović, izuzeo je svoj glas u poslednjem krugu glasanja, zbog sukoba interesa.

Svečana dodele nagrade „Dušan Bogavac” biće održana u četvrtak, 27. oktobra 2022. godine, od 13 sati u beogradskom Medija centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares