Deveti teniser sveta Feliks Ože-Alijasim osvojio je treću uzastopnu titulu

Feliks je nezaustavljiv, titula i u Bazelu

ATP 30. okt 202216:55
Podeli:
Feliks Ože-AlijasimREUTERS/Arnd Wiegmann

Deveti teniser sveta Feliks Ože-Alijasim osvojio je treću uzastopnu titulu – posle Firence i Antverpena, slavio je i na turniru iz serije 500 u Bazelu, pobedom nad Holgerom Runeom sa 6:3, 7:5.

U prvom setu su obojica bili sigurni na svoj servis, sa izuzetkom četvrtog gema u kojem je 22-godišnji Kanađanin napravio prelomni brejk. S obzirom na to kako servira Ože-Alijasim, nije bilo povratka u tom setu za Danca.

U drugom setu je Rune uspeo da stvori tri brejk prilike, od toga dve uzastopne pri vođstvu 4:3. Međutim, Feliks se svaki put izvukao zahvaljujući briljantnom servisu, da bi na 5:5 zadao ključni udarac.

Holger Rune
REUTERS/Arnd Wiegmann

Bio je to dramatičan gem, Feliks je na drugoj od dve vezane brejk lopte promašio čist pasing za koji je imao vremena, ali to ga nije pokolebalo. Bilo je i kontroverze, Rune je smatrao da je lopta na jednom Ožeovom riternu dvaput dirala glavu reketa, a zbog toga se i žalio sudiji Lajaniju.

Feliks je ostao miran, došao i do četvrte brejk lopte, nju je iskoristio, a zatim lagano potvrdio brejk za ukupno četvrtu titulu u karijeri.

S druge strane, 19-godišnji Danac ostaje na dve ATP titule.

Vaš komentar