Alternativne vragolije Petra Jovanovića

Da li se hranom mogu obnavljati ćelije mozga?

Ako se tri nedelje za jelo koristi samo pasulj u svim oblicima bez hleba i obavezno sa nekom svežom salatom, paradajz, paprika,crna rotkva ili kupus. Kiseo kupus je štetan po zdravlje. Ogledi Petra Jovanovića

Paradajz

Jednogodišnja zeljasta biljka, jedna od najrađe gajenih povrtarskih kultura, sočnih plodova crvene boje, izuzetno zdravih za jelo. Postoje mnoge kultivisane sorte paradajza, različite po veličini, obliku i vremenu sazrevanja. U paradajzu ima izuzetno mnogo vitamina i minerala soli, što ga čini veoma zdravom hranom.
Svež crveni paradajz je hrana isključivo bazne reakcije. On sadrži veliku količinu limunske i jabučne kiseline i izvrstan procenat oksalne kiseline. Ove kiseline su neophodne za procenat izmene materija u organizmu.

Ako se paradajz kuva ili na bilo koji način konzervira, organske kiseline prelaze u neorganske i postaju vrlo štetne za ljudski organizam.Utvrđeno je da kada se istovremeno konzumiraju kuvan ili konzerviran paradajz sa šećerom, čokoladom ili skrobom u mokraćnoj bešici i bubrezima se stvara kamen. Ne sme se koristiti zelen paradajz zbog prisustva solanina.
Svež paradajz najbolje je jesti bar pola sata pre obroka. Može se jesti istovremeno sa voćem, jer je korisno.

Petar Jovanović

Anemie ferriprive – Nedostatak gvožđa u krvi

Gvožđe je važan mikroelement koji ulazi u sastav hemoglobina. Smanjenje gvožđa u krvi najčešće nastaje zbog krvarenja. Prirodni načini za povećanje količine gvođža u krvi su lekovite biljke: kopriva, kičica, pelin, hajdučka trava i šipak i nezaobilazne jabuke sa zabodenim ekserima.
Ne postoji efikasniji način za povećanje gvođža u krvi od koišćenja jabuka u kojima su izvesno vreme stajali zabodeni ekseri.Provereni recepti Petra Jovanovića 0641196764

Odgovori