Velika potražnja za grobnim parcelama

Kina: Zbog mera protiv kovida došlo do velike potražnje za grobnim parcelama

Kina: Zbog mera protiv kovida došlo do velike potražnje za grobnim parcelama 1Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

U Kini postoji panika zbog pandemije kovida 19. Kako su strani mediji preneli, u Kini se beleži porast potražnje lekova i konzervirane hrane što dovodi do „berzanskog ludila“ prema pisanju CNN-a.

Takođe, beleži se i porast potražnje grobnih mesta.

Akcije kompanije Guizhou Bailing Group Pharmaceuticals koja je na berzi u Šenženu, poznate po proizvodnji sirupa za kašalj, porasle su za 21 odsto ove nedelje i porasle za 51 odsto do sada ovog meseca. Iiling Pharmaceutical, jedini proizvođač Lianhua Kingven, tradicionalne kineske medicine koju je vlada preporučila za lečenje kovida, takođe je skočio za više od 30 odsto u poslednjih mesec dana.

Čak su i pružaoci pogrebnih usluga i grobnica dobili ogroman podsticaj, prenosi CNN.

Akcije kompanije Fu Shou Iuan International kojom se trguje u Hong Kongu, najveće kineske kompanije za pogrebne usluge, porasle su za više od 50 odsto od prošlog meseca.

„U 2023. godini postoji „snažna tražnja za grobnim parcelama“, rekli su analitičari iz City grupe u nedavnom istraživačkom izveštaju, dodajući da su primetili povećanje interesovanja investitora za ovaj sektor.

Oni su naveli postojanje stotina hiljada kremiranih posmrtnih ostataka, koji se privremeno čuvaju u državnim objektima i čekaju sahranu. Rekli su da su blokade u većem delu zemlje zaustavile pogrebne usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares