Kurti proširuje spisak za hapšenje

PETAR PETKOVIĆ REAGOVAO POSLE OBJAVE SPISKA ZA HAPŠENjE SRBA

Kurti nacrtao mete na čelu Vučićevom bratu i sinu

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je najnoviji spisak za hapšenje najviđenijih Srba na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, a koji je po direktnom nalogu Aljbina Kurtija objavio poslanik Samoopredeljenja Armend Muja zastrašujuće crtanje mete na čelu bratu i sinu predsednika Srbije.

„Kurti samo još maloletnog sina predsednika Vučića Vukana nije proglasio kriminalcem i stavio ga na svoju listu za odstrel”, ukazao je Petković, saopštila je Kancelarija za KiM.

Gašić: Nikakvi spiskovi nas neće sprečiti da odbranimo svoj narod na…

On je istakao i da je ovo još jedan dokaz da postoje liste za progon Srba koje se prave u Prištini i da je očigledno da Kurti jedino zna za hapšenja i ubistva Srba kao svoje metode delovanja.

„Ovo je direktno ugrožavanje bezbednosti, kako porodice Vučić, predsednikovog brata i sina, tako i našeg naroda u pokrajini, jer im se ovakvim spiskovima direktno stavlja meta na čelo”, upozorio je Petković. On je upitao i „da li su oni zapravo te žrtve o kojima je pre neki dan govorio Kurti i hoće li, kao što neće, reagovati neko iz međunarodne zajednice?”

„Jasno je zbog čega se dan nakon veličanstvenog skupa srpskog naroda u Rudaru objavljuju ovakvi spiskovi i liste za progon. Na ovaj način vidi se višestruka nervoza Vlade u Prištini zbog nemogućnosti da se drugačije suprotstavi srpskom jedinstvu i mirnom, demokratskom, nenasilnom otporu na barikadama, a skup je podržao i sam predsednik”, naveo je Petković.

Supruge policajaca: Odveli su ih na informativni razgovor, nisu se…

On je istakao da Beograd sve vreme upozorava na to da postoje Kurtijeve liste nepodobnih Srba, iako njegovi pojedini funkcioneri to pokušavaju nevešto da demantuju.

„Neka se ne igraju srpskim glavama, jer će za svaku Kurti biti direktno odgovoran”, poručio je Petković.

Poslanik Samoopredeljenja Armend Muja objavio je ranije danas spisak sa nazivima, kako je naveo, „srpskih kriminalnih organizacija i njihovih rukovodilaca”, tražeći njihovo hapšenje. Na spisku, koji je Muja objavio na Fejsbuku, navedena je Civilna zaštita, za koju tvrdi da su je formirali Goran Rakić, Igor Simić, Slavko Simić, Miloš Perović, Nenad Đurić i Stevan Pavićević. Severna Brigada, formirana od strane Andrije Vučića (brat predsednika Aleksandra Vučića), Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića i Radule Stevića”, napisao je Muja.

Muja je na spisku naveo i, kako stoji, „ekstremističke desničarske organizacije vezane sa Rusijom, SPC i SANU, Narodna patrola, (Damjan Knežević, Danilo Vučić – sin predsednika Srbije i Aleksandar Filipović)”.

Odgovori