Da li su napadnuti mirovnjaci?

Latvija potvrdila: Otvorena vatra na naše mirovnjake na Kosovu

U incidentu nije bilo žrtava, a kosovska policija i KFOR su otvorili istragu, navelo je Ministarstvo odbrane Latvije.

Nema izvještaja o povrijeđenima, niti se zna čime su napadnuti (EPA)

Ministarstvo odbrane Latvije objavilo je u ponedjeljak na Twitteru da je pucano na latvijske vojnike u okviru KFOR-a na sjeveru Kosova.

“U nedjelju, 25. decembra, pucano je na latvijske mirovnjake dok su vršili patrolu na Kosovu”, navodi se u objavi na Twitteru, prenio je Tanjug.

Beogradski mediji objavili su da je sinoć u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, a prištinska Koha javila je da je u tom mjestu napadnut tim KFOR-a.

Pucnjava blizu barikada

Navodno, pucnjava se desila u blizini mjesta na kojem su lokalni Srbi postavili barikade,

Prema prištinskom listu, napadnuti su latvijski vojnici u sastavu KFOR-a, a nema izvještaja o povrijeđenima, niti se zna čime su napadnuti.

Krizni štab srpskog naroda sa sjevera Kosova saopštio je večeras da Srbi je napadaju niti Kfor ni EULEX, ističući da su to „dezinformacije koje Priština plasira u sklopu hibridnog rata protiv srpskog naroda“.

„Zbog serije dezinformacija koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda, obaveštavamo javnost da Srbi ne napadaju ni Kfor ni EULEX, štaviše mi u njima vidimo zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca”, navodi se u saopštenju.

Albin Kurti, kako se dodaje, plasira laži o napadima na Kfor sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa Kforom, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa Rezolucijom 1244.

“Krizni štab u ime srpskog naroda poziva Kfor i EULEX da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe”, dodaje se u saopštenju.

IZVOR: AGENCIJE

Reklama

Odgovori