„Uaa, lopove“

Aktivisti koji pokušavaju da spreče izgradnju novog mosta sa obilaznicom preko Bulevara Evrope danas su dočekali nadležne ispred Gradske kuće, uoči predstavljanja projekta tri nova novosadska mosta.

Reč je o aktivistima neformalne grupe „Dunavac – Šodroš“, koji su povicima dočekali gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, ministra saobraćaja Gorana Vesića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Pročitajte još…

Mirović je, dočekan uzvicima „ua!“, aktivistima poručio isto, što je zabeležila ekipa 021.rs.

Aktivista Petar Holik rekao je za 021.rs da su se građani iz „Šodroš Survivor Campa“ okupili da izraze nezadovoljstvo zbog forsiranja učešća firmi koje su na „crnoj listi“ Svetske banke u izgradnji mosta, misleći time na kinesku kompaniju CRBC.

„Započeli su nelegalne radove na Šodrošu, došlo je do seče stabala 11. juna, uradila je to firma koja ne sme na takav način da postupa jer je to područje kojim upravljaju ‘Vojvodinašume’. Nedavno su srušena dva stabla na Kameničkoj adi. Napravili su sebi neke dozvole za ove radove, ni ne znamo kako će most preko Šodroša da izgleda, radi se bez nadzora Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode – i to na zaštićenom području sa više od 200 strogo zaštićenih i zaštićenih vrsta“, navodi Holik.

BONUS VIDEO: Vučić o ulasku Kosova u EU

 

Odgovori