Otrov za gologuziju ?

Stranputice Nebojše Krstića

Stranputice Nebojše Krstića 1foto FoNet/Aleksandar LevajkovićKoličina dezinformacija, odnosno gluposti koje svakodnevno prosipa putem medija u Srbiji Nebojša Krstić, nekadašnji savjetnik Borisa Tadića a sada takozvani marketinški stručnjak, koji se trudi da djeluje kao da je portparol Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, zapanjujući je i predstavlja opasnost za mentalnu higijenu građana Srbije, koji ga slušaju ili eventualno čitaju, a koje bi Krstić da liši pameti i učini jednakim sebi kako bi povjerovali njegovim konstrukcijama.

Tako je pre par dana na svom Tviter nalogu napisao da „od Milorada Dodika dolazi samo verbalna podrška Srbiji a suštinski je političar koji svakim svojim gestom zabija nož u leđa Srbiji, te da je političar koji sprovodi politiku Moskve…“

Ovim svojim nečasnim djelovanjem koje ima za cilj uskraćivanje građanima tačne informacije, u uzurpiranoj ulozi Vučićevog portparola, Krstić predsjedniku Srbije i SNS-a nanosi najveću moguću štetu. Krstić se maligno, po ko zna koji put okomio na Republiku Srpsku i predsjednika Dodika. Svojim crnim propagandnim pristupom kao da šalje poruku u duhu onoga što žele da čuju ekstremisti u Sarajevu.

Njena suština je da bi bilo najbolje da Republika Srpska izgubi svaki značaj. Takav odnos prema Srpskoj i Dodiku u koliziji je sa većinskim raspoloženjem javnosti Srbije i stavom preovlađujućeg dijela Vučićevih birača. A pošto je kod njih uvriježeno mišljenje da Krstić radi ono što mu Vučić kaže, sigurno se antisrpski ispadi tzv. marketinškog stručnjaka Krstića negativno odražavaju na imidž predsjednika Srbije.

Vučić je mnogo puta isticao da voli Republiku Srpsku, i brine o njenim interesima, kao što je i Dodik stotinu puta dao do znanja koliko voli i podržava Srbiju, a sve što Krstić radi, u suprotnosti je sa tim.

Kao veliki poštovalac Srbije daću sebi slobodu da Vučiću preporučim da razmisli, iz najboljih namjera, i zbog jedinstva srpskog naroda, da li mu takvi saradnici kao što je Krstić, koji je očigledno izgubio svaku mjeru i svaki obzir, namjerno potkopavaju rejting i ugled među nacionalno opredjeljenim građanima Srbije i u srpskom narodu zapadno od Drine.

Stranputice Nebojše Krstića 2
Foto: Privatna arhiva

Iskren da budem, ti česti Krstićevi napadi na Republiku Srpsku i Milorada Dodika mene opet tjeraju da se prisjetim konstatacije francuskog naučnika Lorana Bega, direktora Kuće nauke o čovjeku – „da je čovjek životinjska vrsta koja ni od čega ne preza“.

Autor je savetnik za medije predsednika Republike Srpske

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Odgovori

Cassions Tema od FRT
shares