Nauka & Tehnologija

Novi Hyundai Kona Electric

7 Mar 2023 – 01:04 Noviteti 0 Komentara

Nakon što je saopštio prve detalje o novoj Koni, Hyundai je sada objavio i specifikacije o električnoj varijanti ovog subkompaktnog krosovera.

Druga generacija Kone Electric nudi izbor između dva paketa baterija, Standard i Long Range. Standard model ima baterije od 48.4 kWh koje omogućavaju WLTP domet od 342 kilometra, dok Long Range dolazi sa baterijom od 65.4 kWh koja pruža domet od 490 kilometara.

Obe varijante imaju elektromotor smešten napred, sa snagom od 114,6 kW/154KS kod Standard verzije odnosno 160 kW/214KS za Long Range. U oba slučaja, maksimalni obrtni moment je 255 Nm.

Hyundai navodi da se veća baterija puni od 10-80 procenata za oko 41 minut sa brzim punjačem.

Karakteristike specifične za EV takođe uključuju novi i-Pedal režim vožnje koji omogućava vožnju sa jednom pedalom i Smart Regenerative System, koji automatski prilagođava količinu regenerativnog kočenja na osnovu informacija iz toka saobraćaja napred.

Hyundai kaže da je nova Kona Electric jedno od najvećih vozila u segmentu subkompaktnih vozila. Duži je 150 milimetara od svog prethodnika (dužina iznosi 4355 mm). Takođe je 25 mm širi (1825 mm) i ima 60 mm duže međuosovinsko rastojanje (2660 mm). Model je samo neznatno viši od svog prethodnika sa (1575 mm).

Zahvaljujući povećanim dimenzijama, unutrašnjost je, kako se kaže, veća i šira, na korist kako putnika, tako i prtljaga. Takođe je sa više tehnologije zahvaljujući horizontalnom C-Pad-u sa integrisanim dvostrukim panoramskim ekranima od 12.3 inča, head-up displejom od 12 inča i svim komandama vozača premeštenim oko volana.

Nova Kona Electric takođe nudi funkcije kao što su Surround View Monitor koji prikazuje video snimak okoline vozila, Bose Premium audio sistem i ažuriranja Over-the-Air (OTA).

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Nauka & Tehnologija »

Japan lansirao, pa zbog kvara na motoru uništio svemirsku raketu

N1 Info pre 10 minuta
Japan je izvestio da je uništio novu raketu koju je lansirao u utorak prema svemiru jer se motor drugog stepena letelice nije uspeo da upali. Raketa H3, visoka 57 metara, lansirana je iz svemirskog centra Tanegašima Japanske agencije za istraživanje… »

Ponovo radi Tviter

N1 Infopre 11 satijoš 4 povezane

Nauka & Tehnologija, sve vesti »

Odgovori