AKTUELNO

LJubodrag Stojadinović


Nova komisija?

Ministarstvo zdravlja je izgleda formiralo Komisiju za borbu protiv korupcije i petočlani antikorupcijski tim. Na sajtu ministarstva zdravlja, a ni u Službenom glasniku, ne mogu se naći bilo kakvi podaci o tome…

Politika nepravde

Preuveličavanje, prikrivanje podataka i čista, ali navodno korisna laž nisu karakteristike specifične za populizam. Poslednjih stotinak godina populizam je otvorena politika nepravde.

Jesen pasionera

Teza kremaljskih propagandista kao da se na kraju obistinila. Oni sve vreme govore kako mi u stvari nismo u ratu sa Ukrajinom, već da ratujemo protiv Sjedinjenih Američkih Država, i to na njihovoj teritoriji.

Zašto pišem poeziju

Govor laureata na Struškim večerima poezije: Pred kraj svog života majka me je iznenada upitala da li još uvek pišem poeziju. Kada sam joj odgovorio potvrdno uzdahnula je i odmahnula glavom.

Narodni zemljopis

Grešna mi duša, sad sam tek našao, Deklaracija se zove Deklaracija o opstanku Srba, pa ovo je iznad mojih najboljih očekivanja: neko bi, znači, da mi nestanemo, po uzoru na džinovske paprati…

Prednosti fiskalnog novca

Zapadnom kapitalizmu nije ostalo mnogo svetih krava. Vreme je da se povede rasprava o još jednom od njegovih nedodirivih pravila: o nezavisnosti centralnih banaka od izabranih vlada.

Dobar i loš policajac

Dva ministra i direktor BIA saopštili su da će vojska, policija i pripadnici BIA dobiti povećanje plata od 10 odsto i da je to dogovoreno sa predsednikom, a premijerka je onda rekla da to nije izvesno.

Prvi brexitovac

Naše zagađeno vreme priziva Henryja VIII, prvog brexitovca. Serijska monogamija trbušastog tiranina dovela je do razlaza s Rimom i papom Klimentom VII, čiji je današnji pandan Jean-Claude Juncker.

Statuomanija

Zahtev da spomenici junacima američke Konfederacije ostanu na prvobitnoj lokaciji i u originalnom kontekstu ravan je zahtevu da napustimo posao preispitivanja sopstvenog shvatanja prošlosti.

Platni razredi u prosveti

U svom reagovanju na zahteve prosvetara u vezi sa povećanjem plata, premijerka Ana Brnabić je izjavila sledeće: „Najbolji od naših nastavnika i dalje ima platu kao nastavnik koji dođe na čas i čita novine“.

Uživaoci pomoći

Aleksandar Vučić je kao predsednik republike obećao 5 i po miliona evra za škole i vrtiće u Republici Srpskoj i rekao da „ne bi imao ništa protiv“ da BiH gradi vrtiće i škole u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Smokvica

Mladina – Telefon je zazvonio već nakon pola sata, a sretan osmijeh razlio se po Todorićevu licu dok je nježno tepao svome sinčiću: „Eto, Antiša moj, dobio si otok. Smokvica se zove.“ Već sutradan Todorić je kupio firmu Grafoplast…


Agrokorovih 40 odsto

Novi magazin – Kad stignete u Istru, ovih dana, učini vam se da je Hrvatska ove godine prebrinula sve ekonomske brige jer je obala i dalje krcata turistima iako već zalazimo u septembar.

I palikuća i vatrogasac

U Mostu Radija Slobodna Evropa razgovaralo se o tome da li je Vučić stub stabilnosti regiona – kako tvrde zvaničnici Evropske unije. Govore Eric Gordy, profesor iz Londona i Bodo Weber, analitičar iz Berlina.

Rad i vrednost

Novi magazin – Ako bi se pitalo koja je marksistička knjiga bila najuticajnija, to ne bi bio Marksov Kapital, čije se prvo izdanje pojavilo pre 150 godina, već Lenjinova Država i revolucija ili Staljinov Kratki kurs.

Vesna Pešić – intervju

Ne bih se učlanila ni u jednu od postojećih stranaka, ali na beogradskim izborima podržavam Vesnu Rakić Vodinelić i njenu grupu iz Nove stranke, Ne da(vi)mo Beograd i odlične ljude iz DS-a.


Why poetry?

When my mother was very old and in a nursing home, she surprised me one day towards the end of her life by asking me if I still wrote poetry. When I blurted out that I still do, she stared at me…

MARŠ NA BEOGRAD

Zdrava Srbija i Dveri u subotu organizuju Marš na Beograd

Protest protiv zuluma naprednjaka i medijskog mraka

Milan Stamatović, predsednik Incijativnog odbora Zdrave Srbije, i Boško Obradović, predsednik Dveri, organizovaće u subotu, 16.septembra, protest pod nazivom Marš na Beograd.

 2

Piše: N. K.

Čajetina 14. septembar 2017. 17:03

Protest protiv zuluma naprednjaka i medijskog mraka

Milan Stamatović na protestu na Zlatiboru Foto: Nenad Kovačević

Demonstranti će se okupiti u 14 časova ispred TV Pink, potom će u 16 časova protestovati ispred Vlade Srbije, a potom će krenuti u protestnu šetnju do RTS, od čijeg Programskog odbora je ranije zatraženo da se, kako je Stamatović rekao, ta medijska kuća otvori za sve političke stavove i da postane istinski javni medijski servis svih građana Srbije.

Istakavši da se protest organizuje “protiv zuluma SNS i u ime svih uniženih građana Srbije”, Stamatović je pozvao da se Maršu na Beograd pridruže svi “razočarani i obespravljeni, kao i građani koji se osećaju prevarenim od strane aktuelne vlasti, posebno radnici i penzioneri, kojima su smanjene plate i penzije, oni koji nemaju novca za polazak dece u školu, zdravstveni radnici i policijci, kao i oni koje, zbog dugova bankama, izvršitelji izbacuju iz domova”.

On je objasnio da će iz zapadne Srbije biti organizovan odlazak u Beograd i da će taj protest biti posvećen slobodi medija i govora, što je, kako je rekao, uslov za uspostavljanje demokratije i održavanje slobodnih izbora.

– Krećemo iz zapadne Srbije da pronesemo pelcer slobode i borbe za slobodu medija, okupljanja, političkog organizovanja i javnog govora, za slobodu državnih institucija. Želimo da se usprotivimo represiji, poručio je Stamatović i dodao da je “važno da Srbija počne da se budu i da je potrebno da se ukine medijski mrak, kako bi istina stigla do svih građana Srbije”.

– Srbiji je potrebna decentralizacija da ne moramo svi da putujemo u Beograd kako bismo dobili nekakvu pomoć iz republičkog budžeta, već je potrebno da se Srbija ravnomerno razvija i da se iskoriste prirodni i drugi resursi u svim lokalnim samoupravama, poručio je Stamatović .

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Gargamel

14. septembar 2017.

Treba da se sakupe ispred zgrade Ds-a, oni su stvorili ” Frankesteina”

M dobric

14. septembar 2017.

Ova vlast je gore i Od severne koreje