Basta pitao Bocan-Harčenka

Basta pitao Bocan-Harčenka: Zašto je Rusija 1992. godine uvela sankcije Srbiji

Ministar privrede Rade Basta, koji se ove sedmice izjasnio da treba uvesti sankcije Rusiji i podržao predsednika Srbije Aleksandra Vučića u odbrani državnih i nacinalnih interesa, objavio je danas na Instagramu pitanje ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku zašto je njegova zemlja 1992. godine glasala za uvođenje sankcija Srbiji.

Basta je na svom Instagram profilu postavio dve arhivske fotografije – sa glasanja u UN i arhivsku fotografiju na kojoj su građani Srbije u vreme sankcija u redovima za hleb.

„Ruski ambasador Julij Vonorcov (prvi sleva) glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. maja 1992. Zamolio bih ambasadora Ruske Federacije u Srbiji gospodina Bocan-Harčenka da odgovori na pitanje: Zašto je Rusija 1992. godine u UN glasala za uvođenje sankcija našoj zemlji?“, napisao je Basta uz fotografije.

On je u saopštenja 13. marta, u kojem se izjasnio da je za uvođenje sankcija Rusiji i da stoji uz predsednika Vučića „u odbrani državnih i nacionalnih interesa“ i ima „apsolutno poverenje u njega“, zatražio „od Vlade Srbije i svih ministara“ da se izjasne po tom pitanju“.

Na komentare da je „spavač“ SNS, Basta je uzvaratio kako misli „svojom glavom“ i ima „dovoljno hrabrosti i ozbiljnosti“ da saopšti svoj stav.

Basta je istakao da „banalizacija njegovog jasnog stava po pitanju uvođenju sankcija Rusiji svedoči da mnogi u Srbiji u Srbiji, nažalost, nisu svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi država.

On je istakao i da „jedva čeka da vidi ko će u četvrtak od ministara da se jasno izjasni po ovom pitanju, a ko neće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Cassions Tema od FRT