Crna Gora

„Radi se o puno novca“: Poledica najavljuje Partizanovu bitku s bivšim igračima i UEFA

"Radi se o puno novca": Poledica najavljuje Partizanovu bitku s bivšim igračima i UEFA 5

Đukanović i Mandić održali završne konvencije

Kandidat DPS-a Milo Đukanović konvenciju je održao u Bemax areni, a Andrija Mandić (DF) na Trgu Nezavisnosti u Podgorici.

Đukanović je na završnoj konvenciji poručio da neće dozvoliti da Crnu Goru zatvore u „srpski i ruski svet“, da će uvesti zemlju u Evropsku uniju, dinamizirati ekonomski razvoj i unaprediti kvalitet života svih građana.

„Nalazimo se pred još jednom velikom pobedom na predsedničkim izborima u nedelju, 19. marta“, dodao je Đukanović, a saopštio DPS-a.

On je podsetio da će vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani 11. juna.

„Zato nam trebaju dve pobede građanske i evropske Crne Gore. I na predsedničkim, i na parlamentarnim izborima. Da obnovimo političku normalnost Crne Gore. Da konačno utihnu gluposti o velikoj i ubedljivoj pobedi 30. avgusta 2020, koja je, tobože, oslobodila kako kažu do tada utamničenu Crnu Goru“, rekao je Đukanović.

Dodao je da iz tog miljea u predsedničkoj kampanji imaju četiri kandidata koji i dalje, kako je rekao, besramno ponavljaju istu priču, da su protiv DPS-a, protiv Mila i da ništa u Crnoj Gori pre 30. avgusta nije valjalo.

Lider DF-a Andrija Mandić je večeras na završnoj konvenciji kazao da je njegov jedini protiv kandidat Đukanović, ali je ocenio da DPS „odlazi u prošlost“.

„Đukanović i odnarođena klika moraju da odgovaraju za svoja nedela“, poručio je Mandić.

Jedino DF zna, ocenio je on, kako treba preurediti Crnu Goru.

„Nećemo da korisitmo podele kao Milo Đukanović, a 2. aprila ubedljiva pobeda će biti naša“, poručio je Mandić.

Mandić se nakon konvencije pridružio debati koju je organizovala TV Vijesti, dok Đukanović nije prisustvovao, kao ni influenser Jovan Radulović Jodžir.

Učesnici debate uglavnom su oštricu kritike usmerili ka Đukanoviću dok je kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković napadala kandidata Evrope Sad Jakova Milatovića, ali i Đukanovića zbog njegovih jučerašnjih izjava o sardnji SDP sa DF-om.

U najneizvesnijoj izbornoj trci učestvuje sedam kandidata, a prema ocenama analitičara i istraživanjima javnog mnjenja, pobednik će biti poznat tek u drugom krugu.

Pored Đukanovića i Mandića, kandidati za predsednika Crne Gore su lider Demokrata Aleksa Bečić, čelnik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, kandidat vanparlamentranog pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović Jodžir

U ponoć počinje izborna tišina uoči predsedničkih izbora u Crnoj Gori koji će biti održani u nedelju 19. marta. Traje do zatvaranja biračkih mesta.

U vreme izborne tišine zabranjeno je političko oglašavanje u medijima, pa učesnici izbora koriste prostor u kojem nema ovih pravila – društvene mreže.

Pojedini analitičari ocenjuju da je izborna tišina obesmišljena imajući u vidu da je dvoje od troje građana prisutno na društvenim mrežama, što je skoro 70 odsto punoletnog stanovništva.

U Crnoj Gori ne postoje kazne koje se tiču kršenja izborne ćutnje na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Cassions Tema od FRT