Dr Miroslav Todorović, lekar u penziji, Beograd

Još jedna zloupotreba penzionera

Još jedna zloupotreba penzionera 1Foto: Canva

Ovih dana distribuira se VODIČ ZA PENZIONERE, odštampan na ekstra finom papiru, sa koricama u boji, u tiražu od 1.600.000 primeraka! Izdavač je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. Sudeći po dizajnu, izgleda da ga je lično kreirao Aleksanar Vučić, predsednik Srbije i SNS-a. Na prvoj strani je njegova fotografija i lična zahvalnost penzionerima što su „podržali“ njegov plan i plan njegove stranke.

Za štampanje Vodiča potrošen je ogroman novac. Mediji javljaju da je iz Fonda PIO isplaćeno blizu 800 hiljada evra.

Informacije koje se u Vodiču nude su uglavnom poznate, a neke netačne i nepotpune. Za ponuđene pogodnosti korisnici penzija upućuju se na udruženja penzionera, umesto da se prezentiraju u ovom skupom informatoru.

Na primer, za besplatan boravak u banjama o trošku Fonda PIO, zainteresovanom penzioneru omogućena je „rekreacija“ u vidu maltretiranja radi prikupljanja informacija kako da to pravo ostvari, umesto da se to jasno napiše. Slično je i sa pogodnostima koje obezbeđuju lokalne samouprave. Neophodna im je „šetnja“ do šaltera i kancelarija sa uglavnom namrgođenim činovnicima.

Ako penzioner ne želi da se učlani u udruženja i saveze, nije jasno kako ponuđene pogodnosti može da ostvari.

Izgleda da je izdavaču bilo najvažnije da se u Vodiču nađe fotografija i pismo Aleksandra Vučića!

Moram da priznam da mi se podigao stomak na Vučićeve reči: „Lično vam se još jednom zahvaljujem na svemu, jer ste podržali naš plan i viziju da od Republike Srbije napravimo zemlju u kojoj se snovi ostvaruju“! (Snovi penzionera!!!)

Vučić ne želi da čuje da je narodu Srbije dosta njegovih lažnih obećanja, koja je davao u toku svoje despotske vladavine.

Nije se predsednik Srbije slučajno oglasio u Vodiču za penzionere, u kome licemerno zahvaljuje na podršci. Uvek kada se on obraća penzionerima, na vidiku su izbori. Jer, računa da će mu glasovi penzionera omogućiti da i dalje vlada.

Dr Miroslav Todorović, lekar u penziji, Beograd

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Cassions Tema od FRT