Draža Petrović

Kako iskopati gradonačelnika

Kako iskopati gradonačelnikaIzvor: N1/ Bogdan Mijović

Otkad je predsednik Vučić na sastanku Predsedništva Srpske napredne stranke gde se pričalo o mogućem kandidatu za gradonačelnika Beograda rekao da mu je sve jasno po tom pitanju, jedino ne zna gde da ga iskopa, Beograd je postao veliko gradilište.

Predsednik Vučić je, dakle, rekao: “Gde da ga iskopam?” – misleći na dobrog kandidata SNS za gradonačelnika – a gradski oci su zaključili da je neprimereno da predsednik lično kopa u potrazi za pravim kandidatom, pa su pokrenuli najveće infrastrukturne radove u novijoj istoriji. Nezabeležene još od otkrića Viminacijuma.

– Mi ćemo da ga iskopamo! Nema da brinete! – rekli su gradski oci.

Tako da je Beograd trenutno raskopan po sistemu: ”Ko svinja baštu”.

I kada je predsednik ovih dana krenuo na posao prateći uputstva gradskih vlasti da je zbog radova najbolje zaobilaziti Bulevar oslobođenja, Autokomandu, Slaviju, Nemanjinu, Beogradsku, Makenzijevu, Brankov most, Ruzveltovu, Bulevar kralja Aleksandra, Vračar, Novi Beograd, Stari grad, Palilulu i Savski venac, sa zakašnjenjem se setio da je na skupovima Srpske napredne stranke vrlo važno naglasiti kad misliš figurativno, a kad ne misliš figurativno.

Dakle, kad na sastancima SNS o najboljem kandidatu za gradonačelnika Beograda kažeš: “Gde da ga iskopam?”, uvek posle toga moraš da dodaš: “Mislim, naravno, figurativno!”, jerbo postoji mogućnost da ostali prisutni već sutradan počnu da kopaju po Beogradu tražeći najboljeg kandidata.

– J… ga! Kaži im da sam ja mislio figurativno! – javio je predsednik u centralu SNS šta je zapravo mislio, u trenucima dok je pokušavao preko obližnjeg Kosmaja da stigne do Andrićevog venca, uspešno izbegavajući Bulevar oslobođenja, Autokomandu, Slaviju, Nemanjinu, Beogradsku, Makenzijevu, Brankov most, Ruzveltovu, Bulevar kralja Aleksandra, Vračar, Novi Beograd, Stari grad, Palilulu i Savski venac.

Ljubazna sekretarica SNS onda je javila članovima Predsedništva da je predsednik mislio figurativno.

– Figurativno! Predsednik hoće da kaže da je Beogradu potreban veći broj figura, dakle spomenika! To pali kod birača! – protumačili su gradski oci poruku predsednika ljubaznoj sekretarici SNS dok je na vrhu Kosmaja tražio alternativni pravac do Andrićevog venca.

Beograd je tako postao veliko gradilište gde ne možeš ko čovek ni da skočiš s mosta, jer na Brankovom mostu rade samo dve trake sa kojih možeš da se baciš u Savu jedino ako si šampion u skoku s motkom.

– Mole se svi građani koji imaju nameru da skoče s mosta da do polovine novembra zaobilaze Brankov most i odaberu alternativne pravce za skakanje: Pupinov most, Most na Adi, Ostružnički most i Tramvajski most – navodi se u saopštenju Skupštine grada Beograda.

Međutim, u Beogradu ima ljudi koji mogu da skoče s mosta čak i kad je Brankov most zatvoren. Što bi se reklo, imaju neviđen navođen talenat sa skokove s mosta u svakoj situaciji.

– Ajd se kladimo da mi možemo da skočimo s mosta u svim okolnostima! – poručili su, recimo, ovih dana lideri srpske opozicije koji se takođe spremaju za beogradske izbore u totalnoj saobraćajnoj i medijskoj blokadi.

Pa se neko od njih setio kako je najbolji način da izađeš iz medijske blokade da se posvađaš na mrtvo ime.

Ili da skočiš s mosta, naravno figurativno, što bi rekao predsednik Vučić, jerbo je to najbolji način da izađeš iz saobraćajne blokade.

– Biće to rovovska borba! – ocenio je Saša Janković dok je pre neki dan šetao Beogradom namerno ne zaobilazeći Bulevar oslobođenja, Autokomandu, Slaviju, Nemanjinu, Beogradsku, Makenzijevu, Brankov most, Ruzveltovu, Bulevar kralja Aleksandra, Vračar, Novi Beograd, Stari grad, Palilulu i Savski venac.

Iz te duge šetnje zaključio je da su rovovi za beogradske izbore već iskopani, pod firmom infrastrukturnih radova, te da u tim okolnostima jedino može da se snađe Šutanovac Dragan koji je bio ministar vojni, pa zna s rovovima.

– Ali šta ću onda ja da radim? – zapitao se, logično, Janković Saša.

I u sredu, prvog dana Bir festa, počela je prateća manifestacija Bir festa poznatija kao “Ujedinjena opozicija na Bir festu, naizgled trezna”.

Karakteristika te prateće manifestacije Bir festa je da se ne zna ni ko pije, ni ko plaća, ali se može zaključiti da su verovatno u pitanju razgovori oko zajedničkog nastupa na beogradskim izborima, jer svi učesnici konstantno pominju neki spisak.

Najverovatnije spisak kandidata za beogradske izbore.

– I ja tebi sve po spisku! – najčešće se čuje u toj živahnoj raspravi opozicije oko zajedničkog nastupa na izborima, gde se pored famoznog spiska često pominje i majka, iz čega se može zaključiti da kad opozicija dođe na vlast u Beogradu, gradski oci neće više da se zovu gradski oci, već gradske majke.
Uopšte, ta rasprava izgleda ko da će generalni sponzor opozicije na beogradskim izborima biti Apatinska pivara.

– Pa oni već prave planove šta će da rade kad pobede, a mi još nismo iskopali kandidata gradonačelnika! – u panici su i beogradski naprednjaci sa lopatama u rukama, čiji je nezvanični simbol Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada Beograda, koja je u srpski jezik uvela neke sasvim nove pojmove: prezuzeštvišo (preduzetništvo), malverški projekti (malverzacije), kointinuirani (kontinuirani) i poseciti (podsetiti).

Tako da je, što bi Andrea Radulović rekla, situacija pred beogradske izbore – zajebavajuća (zadovoljavajuća).

KOMENTARA 68

POSLEDNJI KOMENTARI

sofronije

Možda ga otresu sa bajčetinske šljive!!! Tamo je najnaprednije… Dražo, hvala za urnebesnu istinu!!!

276 436 

Era

Da nije tebe Dražo botovi bi bili gladni. Vidim još najmanje deset godina biće tvojih komentara. Živ bio!

261 507 

Milka

Bravo Dražo, ali ova zaj***ncija dugo traje, ali rade oni i ono drugo, a mi se pravimo kao da uživamo. Imam dosta godina i znajući ko su ovi radikali i šta su radili, a narod glasa i živi kako živi, očito je nešto jako trulo i posle kopanja može da zasmrdi, ali debelo.

269 457