FAMOZNO

Balada o stolici i dupetu

* Pomaže li nam opozicija? Ma jok! Današnja opozicija – ako se TO uopšte može tako nazvati – svoju delatnost zamišlja kao pripovedanje beskrajne priče o Vučićevim svirepostima i nepočinstvima, u idiotskoj nadi da će ga tom pričom ogaditi širokim narodnim masama

Jeste li nekad razmišljali o stolicama kao o ljutoj opoziciji vašim cenjenim dupetima? Kako sad to? Evo kako!

 18

Piše: Svetislav Basara

04. jul 2017. 16:00

Balada o stolici i dupetu

Da materija od kojih su načinjena sedala nema svojstvo neprobojnosti, vaša dupeta bi propala, pa biste ljosnuli na patos. Čak i kad se smeste u stolicu, dupeta po navuci (i sili fizičkih zakona) nastavljaju da teže nadole, ali stolica im postavlja granicu. Kao da im kaže: dupeta, no pasaran!

E sad, ako srpske vlasti (svih vremena i boja) zamislimo kao jedno veliko, nezajažljivo dupe – što je poređenje mnogo umesnije nego što izgleda – a srpsku opoziciju (takođe svih vremena i boja) kao stolicu, zapazićemo da dupeta srpskih vlasti ne samo da teže nadole, nego udarnički radi na propadanju, ali da za razliku od svojih sestara iz fizičkog sveta, srpske opozicione stolice ne poseduju svojstvo neprobojnosti, to jest – ne zadržavaju dupeta u njihovom propadanju.

Možda se pitate zašto to ne čine? Eh, zašto! Zato što se nadaju da će se jednoga dana uloge biti zamenjene i da će ona postati dupeta, a da će vlast spasti na stolicu. U takvom stanju guzično-stoličnih pretumbacija, ipak postoji jedna konstanta, a to je beskonačno propadanje.

Balada u stolici i dupetu bila je uvod u nastavak mini serijala o seljačkoj političkoj filozofiji. Kao što juče apsolvirasmo, umesto što živimo u zlehudoj nadi da će jednoga dana svirepo dupe – iz koga viri praziluk – i koje nam sedi na grabačama biti zamenjeno blagočestivijim dupetom iz koga viri jastog i koje ima sve zube i tečno govori engleski, zar ne bi bilo probitačnije da svi skupa poradimo na demontaži političkog sistema vidovdanskog samoupravnog burazersko-džiberskog pluralizma, a u tom bi poslu trebalo da nam pomogne opozicija, kao što je vaktile (dvehiljadite) i učinila i u čemu bi – da složni burazeri nisu likvidirala Đinđića – vrlo verovatno i uspela.

Pomaže li nam opozicija? Ma jok! Današnja opozicija – ako se TO uopšte može tako nazvati – svoju delatnost zamišlja kao pripovedanje beskrajne priče o Vučićevim svirepostima i nepočinstvima, u idiotskoj nadi da će ga tom pričom ogaditi širokim narodnim masama i u još idiotskijoj nadi da će Vučića sa prestola zbaciti zajebantskim protestima studentarije nosača žute patke. Čuste li vi makar jednog lidera opozicije da govori o neophodnosti demontaže sistema plemenske kakistokratije, u kome mesto u društvenom (bes)poretku (svih boja) ne određuju kvalitet i sposobnosti, nego lojalnost vođi i veština analne speleologije. Zbog ograničenja koja karakterologija postavlja mom spisateljskom dupetu, nastavak džaba krečenja sledi sutra, za kraj će biti dovoljno da kažem da opoziciona priča o “zatucanom i krezavom narodu” sa kojim se ništa ne može uraditi ne pije vodu jer je isti taj narod – kada je prepoznao da se stvari kreću u boljem pravcu – prvoj postmiloševićevskoj vladi poklonio više glasova nego što ih je dao Vučiću.

povezane vesti

Pljuvanje pod prozor

Pljuvanje pod prozor

 30

Piše: Svetislav Basara

Ne dam moje đubre

Ne dam moje đubre

 11

Piše: Svetislav Basara

Pazi, petak

Pazi, petak

 7

Piše: Svetislav Basara

komentari (18)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Neocekivana Sila

04. jul 2017.

Omaknu se ruka zlatna i krec ko duga bi kao nekad Mikeandjelo po svodu Sikstinske kapele!

tarabic

04. jul 2017.

Sve je to zato sto guzica predstavlja istovremeno i osnovu srpskog identiteta i najvecu srpska svetinju, a Vucic je najbolji izdanak te tradicije.

kontinuitet politike

04. jul 2017.

U stvari, Bas nam preko fizike “dupeta i stolica”, sve vreme divani o neophodnosti lustracije, ne samo aktuelnih političkih čimbenika, već i lustracije, tj. finalne negacije svih seljačko narodnih politika, još od vakta pašićevsko – miletićevskih socijal – radikala, koji su politiku( kao veštinu mogućeg), navodno, spustile međ narod, (utoku svih vlasti i prava), a sve po uzoru na matjušku Rosiju. Od tog i takvog – (populističko – narodnjačkog shvatanja politike) – Srbija nije uspela da se ratosiljala do današnjeg dana. Dočim je sve iskrene reformatore, želju za promenom i modernizacijom, u zemlju kletu brže – bolje zakopala.

Naravoučenije

04. jul 2017.

Dal je samo guzica ili ima čak i stolica Srbija nezaustavljivo propada pored nas vaki – kaki smo…. Mi smo ti od kojih sve zavisi. O, majka, mu stara – otkud baš mi!

scoby

04. jul 2017.

Na sta je spala DS, da se sad tamo pod mudrim vodjstvom vlasnika pasnjaka na Vracaru i njemu odgovarajuceg palanackog politikanta, odigravaju frakcijske borbe kao u Igrama Prestola. Sta bi tek bilo da imaju neku vlast?

Šio mi ga Đura

04. jul 2017.

Da zakrpi s tura. Zvanična državna politika samo fingira da radi na “demontaži političkog sistema vidovdanskog samoupravnog burazersko-džiberskog pluralizma” da se sstranci ne doste s kim poslove pletu. Brane oni taj politički sistem više nego svoje pozadine.

zemlja nam odliva

04. jul 2017.

Zaustaviti se ne da. Nekada, vaktile, najbolji su ginuli za zemlju. Danas, najbolji samo odlaze iz nje, “trbuhom za kruhom”. Što opet, navodi na zaključak – da je bolje danas nego juče a biće gore već koliko sutra.

tragedija naroda

04. jul 2017.

Pa naravno da je narod većinski dao poverenje prvoj Miloševićevoj Vladi, kad je već seo i naseo na Slobodanov gazimestanski metak – iluzorno očekujući da će on nešto da pogodi a da to ovaj put ne budu oni na njemu. I promašili su al ne brini – nisu se opametili. Ostali su verni identitetu vidovdanskog populizma.

Milić

04. jul 2017.

Mani se, Base, stolica kao predemeta za sedenje” Više ti leže one druge!

cale

04. jul 2017.

Dupeta koja su trenutno na vlasti (eh, kad bi to stvarno bilo trenutno) ne propadaju, iako su sklona propadanju, zahvaljujući baš opoziciji, tj stolocama..

Omaž Đikiju

04. jul 2017.

Narod brale preskočio stolicu, pa tresnuo na zemlju golicu. I ovako računa – kad već nije shvat””o Đinđića a ovaj mali od Čipuljića se za slično zalaže – samo ako ne laže – daćemo mu glas da nam donese spas nek on usput zapere nečistu savest za kolektivnu grabež. Što reko pokojni Koča: Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom”. A tako jeste, nažalost….

kića

04. jul 2017.

Može se reći da je san svake stolice da postane dupe.

Мiloš J. Kosovac

04. jul 2017.

Koštunica i Tadić nisu znali, ikao su bili mentalno zdravi, sem što je Koštunica svojeglav, što je tipično za poslušnu decu i odlične učenike. A više nisu ni mogli kada je “Hidra” koja je formirana za vreme Apsolutiste Tita bila, i još je ista, koja ne podnosi suprostavljanje. Vučić ne zna, ali zato njegova sociopsihopatologija – egoizam i narcizam – tera ga da na patološki, navijački, uličarski, mafijaški način osvoji vlast. Neprijatne kritike užasno ga bole. No, zato će sve uraditi što od njega očekuju stranci i njihovi centri moći. To je doznao i Tači. Dobro je što Vučić nije u situciji da može da ubija kao Staljim čija patologija je bila PARANOJA. Da vidimo dokle će da ga trpi “Hidra” sastavljena od policije i vojske. Inače, pominjati opoziciju je neozbiljno ako znamo da Vučić ima sve medije koje prate manje od 30% glasačkog tela koje mu je naklonjeno, jer su na njegovom nivo svesti..

Ivan

04. jul 2017.

Bas ovo ti je dobro. Toliko stranaka a ni jena ideja. Užas nemaštovitosi i političkog vizionarstva. A sve samozvani politički akademici

milanče

04. jul 2017.

Sržave čija vlast sedi u foteljama sa federima, zovu se federacije.

havi

04. jul 2017.

Bice reseno i to pitanje. Nema potrebe zuriti.

milanče

04. jul 2017.

Države čija vlast sedi u foteljama sa federima, zovu se federacije.

kuki

04. jul 2017.

Pokazao je koliko je (ne)vaspitan. Ovakav tekst ne prilici jednom novinaru, ako se uopste moze i nazvati novinarem