Greška?

Đoković umjesto testiranja, otišao u Beograd. Sjetimo se što je govorio o cjepivu

Foto: Dino Stanin/Pixsell

NOVAK ĐOKOVIĆ odlučio je napustiti Zadar i vratiti se u Beograd i prije testiranja. B92 piše kako je Đoković trebao biti u Zadru testiran na koronavirus, međutim nije otišao na testiranje, već se spakirao i odlučio vratiti u Beograd. Tamo bi se trebao javiti svom liječniku i dogovoriti što dalje.

Naime, kako objašnjavaju na B92, Đokoviću, ali i ostalima rečeno je da nisu obavezni testirati se, već im je obaveza samo biti u izolaciji 14 dana.

S obzirom na to da su se gotovo svi tenisači odlučili testirati, a dio ih je testiran već noćas, zanimljivo je podsjetiti na Đokovićeve izjave te izjave njegove supruge o koronavirusu proteklih mjeseci.

“Osobno nisam za cjepivo i ne bih volio da me netko tjera da dobijem cjepivo da mogu putovati. Ako to bude pravilo i zakon, što će onda biti? Imam svoje razmišljanje, a hoće li se promijeniti u nekom trenutku ne znam, ali direktno utječe na moj posao”, izjavio je Đoković.

Zainteresirao i Amerikance

Prvotna izjava je odjeknula diljem svijeta pa su svjetskog broja jedan zvali iz New York Timesa da objasni svoj stav.

“Nisam stručnjak, ali želim imati opciju odabrati najbolje za svoje tijelo. Nastavit ću istraživati ovu temu jer je važna i jer utječe na sve nas. Da budem iskren, malo sam zbunjen, kao i ostatak svijeta. Unatoč tome što imam pristup informacijama, u dilemi sam što je najbolje učiniti u ovoj situaciji”, rekao im je Đoković.

Nakon oštrih reakcija na njegov račun, Đoković se oglasio:

“Ovo je jako zanimljivo, ne bih ništa govorio jer vidim da se i danas provlači kroz medije nešto što sam rekao prije nekoliko dana što je kontroverzno. Ne želim reći nešto što bi netko mogao protumačiti na način da govorim protiv njega. Svatko od nas treba biti otvorenog uma i napraviti svoje istraživanje. Moramo biti svjesni da je istina negdje između. Ako pratimo jednu stranu informacija, to nas teško može učiniti realnima i objektivnima”, rekao je Novak.

Jelena Đoković također vjeruje u teorije zavjere

Ranije je Đokovićeva supruga Jelena na društvenim mrežama dijelila snimku na kojoj se sugerira da 5G mreža ima veze s koronavirusom.

“Toliko videa kruži danima, različite teorije o uzrocima korone, metodama liječenja, prevencije… Evo ga jedan koji sam dobila prije neki dan. Tko ima vremena neka pogleda. Baš me zanima što mislite. Pišite”, poručila je Jelena, a iznošenje neutemeljenih teorija zavjere nije dobro sjelo njenim pratiteljima pa je dobila niz negativnih komentara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?