IMUNITET I LEKOVITO BILJE

Uticaj Koraksa na finansijsku inspekciju

* Na našem štandu neće bidne velikog ekrana da u mladu firmu ne bi banula finansijska, ali, ako vam je za utehu, ni na Informerovom štandu neće da bidne vašar u Rumi

Imate isuviše Koraksovih karikatura, a Koraksove karikature imaju isuviše političkih konotacija…

 3

Piše: Dragoljub Petrović

19. oktobar 2017. 17:00

Uticaj Koraksa na finansijsku inspekciju

Mi smo mlada firma, samo nam još fali da na vrat navučemo finansijsku inspekciju – rekao nam je pre neki dan taj čovek, direktor mlade firme, kada nam je otkazao saradnju za predstojeći Sajam medija (Media Market) na Beogradskom sajmu.

Prošlog Sajma medija sigurno se sećate: bilo je to ono kada je vlasnik Informera od tog medijskog skupa uspešno napravio ambijent stočnog vašara u Rumi, sa sve frizerkama, manikirkama i pedikirkama, nezaobilaznim delom svakog ozbiljnog medija, koje su usrećivale najsrećnije čitaoce koji imaju kosu, nokte, ruke i noge.

Na ostalim štandovima medija čiji čitaoci možda nemaju kosu, nokte, ruke i noge, ali imaju onaj najznačajniji ljudski organ, prisutni su se dovikivali, nadvikivali i podvriskivali, ne bi li uspeli da predstave svoje medije uz pozadinske vokale, na primer, Ljupke Stević, gurajući se kroz horde tinejdžerki koje su se nameračile da naprave selfi sa gospođom Ražnatović.

Onda smo se mi iz Danasa nameračili da na ovogodišnjem sajmu na našem štandu napravimo mnogo veći rusvaj od Informera, samo što naši gosti neće morati da urliču kako bi dobili pažnju. Svi su prihvatili da dođu – od Koraksa, Kesića do Vidojkovića – i falio nam je samo jedan veliki ekran na štandu preko koga bismo emitovali raznorazne stvari iz našeg lista i emisija naših gostiju.

Vesna iz marketinga pronašla je mladu firmu koja bi nam za tih pet dana sajma ustupila ekran, a mi njima reklamu. Ali vremenom primetimo da što smo im više slali materijale koje ćemo emitovati, ovi iz mlade firme bili su sve manje oduševljeni.

– Hm, ima tu mnogo političkih sadržaja… – rekao je direktor mlade firme, dodavši naravno, kako su oni mlada firma i strahuju za budućnost mlade firme ako neko primeti da je mlada firma preko svog ličnog ekrana na Danasovom štandu emitovala karikature Koraksa u natprirodnoj veličini.

Vesna im je onda rekla da smo mi pre svega politički dnevnik, pa je takav i naš program na štandu, nemamo u ponudi Ljupku Stević, Amadeus bend i Acu Lukasa, ali imamo Koraksa, koji je, što bi se reklo narodnim jezikom – karikaturista – dakle, karikira političare. Ništa lično.

Onda je direktor mlade firme pomenuo mogućnost da im zbog karikatura Koraksa, recimo, bane neka finansijska inspekcija. U razvijenim demokratijama zbog karikatura može da vam bane neki ludak opasan eksplozivom, ali su valjda daleko vremena u kojima zbog karikatura može da vam bane finansijski inspektor opasan Koraksovim crtežima.

Dakle, na našem štandu neće bidne velikog ekrana da u mladu firmu ne bi banula finansijska, ali, ako vam je za utehu, ni na Informerovom štandu neće da bidne vašar u Rumi. Organizatori Sajma medija svima su poslali pravilnik po kome će svaki neželjen ili štetan zvuk, zvani buka, biti sankcionisan isključivanjem struje na štandu.

Samo, kakve smo sreće i kakva nam je država, bojim se da struju ne isključe nama kad Kesić eventualno počne da peva. A naročito kad Koraks počne da crta.

povezane vesti

Ana, četiri pištolja i dva dnevna lista

Ana, četiri pištolja i dva dnevna lista

 18

Piše: Dragoljub Petrović

Na čemu li je O2?

Na čemu li je O2?

 9

Piše: Dragoljub Petrović

Predsednik majka zmajeva

Predsednik majka zmajeva

 8

Piše: Dragoljub Petrović

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

bićete atrakcija

19. oktobar 2017.

Napravite veliki balon, naduvajte ga Vučićevim petogodišnjim obećanjima, zapandrčite na njemu ogromne postere sa Koraksovim karikaturama i pustite da leti ispod kupole sajma. Ima da leti ko blesav, što zbog obećanja, što zbog radovanja, jakako. Kesić može kanapčetom da reguliše visinu a Vi gospodine Petroviću smer kretanja velikim mobilnim ventilatorom. A kad budete u blizini Informerovog štanda samo frknite kofu informerskog sadržaja na ventilator i sve će biti u redu.

Oljačkani penzioner

19. oktobar 2017.

Ovi su toliko zaplašili narod da se to graniči sa ludilom naravno njihovim.Ej ljudi ne sme čovek da se reklamira u Danasu jer sledi osveta vlastodržaca.U Srbiji vlada diktatura koja se zove po svom osnivaču Vučiću ime joj je Vučićizam.

Volim Danas

19. oktobar 2017.

Depresito 🙂

Jeremić: Unutrašnji dijalog je farsa

Jeremić: Unutrašnji dijalog je farsa, ne treba učestvovati

Jeremić: Unutrašnji dijalog je farsa, ne treba učestvovati Izvor: N1

Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke i bivši kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je priča o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji režimska farsa u kojoj ne treba učestvovati.

Jeremić u intervjuu agenciji Beta rekao da u zemlji vlada atmosfera u kojoj je nemoguće slobodno kritikovati vlast, ni voditi normalan društevni dijalog.

“Ako imate zatvorene medije i agresivnu demonizaciju svih onih koji se usude da kritkuju vlast, kako onda u takvoj atmosferi možete da imate normalan društveni dijalog po bilo kom važnom pitanju. Ako ne dođe do iznenadne promene u okolnostima, što iskreno sumnjam da može da se dogodi, mislim da nema smisla učestvovati u nečemu što ovoga trenutka ne izgleda nikako drugačije nego kao režimska farsa”, rekao je Jeremić.

On smatra da je suština dijaloga na koji poziva predsednik Srbije Aleksandar Vučić kosovsko članstvo u Ujedinjenim nacijama.

Ova vlast pravila jedan po jedan značajan ustupak prištinskoj strani, ne dobijajući ništa zauzvrat.

“Ova vlast je praktično sve drugo što je Beograd imao kao adut u procesu pregovora već predala kroz seriju parcijalnih štetnih sporazuma”, rekao je Jeremić.

On je ukazao da se svi međunarodni pregovori vode tako da se ništa ne sprovodi dok sve ne bude gotovo, i dodao da se ova vlast opredelila za drugačiji pristup i da je pravila jedan po jedan značajan ustupak prištinskoj strani, ne dobijajući ništa zauzvrat.

“Došli smo sada do toga da je praktično poslednja stvar koja je Prištini neophodna da bi kompletirala svoju takozvanu državnost stolica u UN. Ova celokupna igra se i vodi u pravcu da Beograd i Priština potpišu sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa od kojih će biti značajan samo jedan paragraf – da Srbija i Kosovo neće jedni druge blokirati u medjunarodnim organizacijama. To je još jedina stvar koja je ostala da se preda. Ako dođe do toga, to će otvoriti put za članstvo Kosova u UN i to će biti kraj pregovora”, istakao je Jeremić.

On je kazao i da bi voleo da veruje da ni jedna vlast, kakva god da je, neće biti spremna na takav korak.

Sporazumom o pravosuđu ukinuta srpska pravna država na severu

Govoreći o sporazumu Beograda i Prištine iz oblasti pravosuđa, on je rekao da je njim praktično formalizovano ukidanje srpske pravne države na severnom delu teritorije Kosova i Metohije i da je odlaganje polaganja zakletve srpskih sudija čist marketinški trik.

On je naveo da te sudije nisu želele da budu pred kamerama u trenutku kada “kolege” albanske nacionalnosti daju zakletvu na kosovskom ustavu i zaklinju se da će poštovati nezavisnost,  suverenitet i teritorijalnu celovitost Kosova, ali da će to po naredjenju iz Beograda učiniti naprosto kada kamere budu isključene.

Upitan o lokalnim izborima koji se održavaju u nedelju na Kosovu, on je naveo da veruje da građani Srbije koji žive u njenoj južnoj pokrajini najbolje znaju ko bi ih najčasnije predstavljao na lokalnom nivou i ko svojim delovanjem u prošlosti nije izgubio obraz.

On je naveo i da on lično ne bi mogao da glasa za nekog ko je napravio vladu sa Ramušom Haradinajem, ali da svoje mišljenje ne želi da nameće sunarodnicima sa Kosmeta.

“Opozicija na beogradske izbore da ide u što širem frontu”

Jeremić je izjavio da se zalaže da opozicija na beogradskim izborima nastupi u što je moguće širem frontu, i da će učiniti sve da do toga dodje.

Jeremić je naveo da će Narodna stranka učiniti sve da do dogovora opozicije dođe, da se oni neće “gurati” u prvi plan i da neće pokušavati da nametnu svog kandidata.

“Naravno, ako budemo dovedeni u situaciju da nema bilo kakvog dogovora, mi ćemo učestvovati sa sopstvenim timom i kandidatom. No moje duboko uverenje je da postoji daleko bolji način da se učestvuje na beogradskim izborima, i da bi to trebalo da bude jedinstven nastup oko kojeg treba da se složimo svi u pravoj opoziciji”, istakao je Jeremić.

On je naglasio da je na beogradskim izborima potrebno što je moguće veće jedinstvo svih onih koji nastupaju sa iskrenim opozicionim stavovima, odnosno onih koji nisu spremni ni na kakvu vrstu
kolaboracije sa aktuelnom vlašću, bez obzira na izborne rezultate. Kako je dodao, za Narodnu stranku nema onih koji u taj front nisu dobrodošli, kao i da nemaju aspiraciju da određuju ko je poželjan, a ko ne.

“Čvrsto sam uveren da jedino sa zajedničkim stavom možemo da iskoristimo potencijal koji postoji u glavnom gradu, jer ima više onih koji su nezadovoljni načinom na koji se vodi Beograd – i ostatak države – nego onih koji su spremni tome da daju podršku”, rekao je Jeremić.

Borba za fer i poštene izborne uslove, po njegovim rečima, može da bude dobra početna osnova za okupljanje aktera sa opozicionog spektra i oko čega bi sigurno svi mogli da se dogovore.

“Neka to bude prvi korak. Nakon što se on napravi, svaki sledeći će biti lakši. Nadam se da od toga može da počne proces ujedinjenja opozicije na beogradskim izborima”, kazao je Jeremić.

On je naveo i da ga raduje što Demokratska stranka, i pored najave da će imati svog kandidata, tvrdi da je i dalje otvorena za saradnju sa ostalim političkim opcijama.

Upitan da li će doći na proteste koje su za sutra u centru Beograda najavili Pokret slobodnih gradjana Srbije i Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd, Jeremić je rekao da Narodna stranka podržava sve akcije koje su usmerene ka skretanju pažnje na činjenicu da u Srbiji vlada režim koji ne radi u interesu građana. On je dodao i da ovaj put “narodnjaci” neće biti deo tehničke organizacije skupa, jer su skoncentrisani na osnivačku skupštinu stranke, koja se održava u nedelju 22. oktobra, ali da pružaju svaku vrstu podrške onima koji žele da protestuju protiv aktuelnog stanja, i da će na njemu lično učestvovati sa svojim saradnicima i simpatizerima.

“Narodna stranka otvorena za neukaljane ljude”

Jeremić je izjavio da će Narodna stranka, čija je osnivačka skupština zakazana na nedelju 22. oktobar, biti otvorena za sve neukaljane i dobronamerne ljude koji nisu spremni da dignu ruke od borbe za bolju Srbiju.

Jeremić je dodao da će Narodna stranka biti stranka centra u kojoj će biti čestiti ljudi sa političkim iskustvom, ali i novi ljudi, sa novom energijom.

“Stvaramo novu političku organizaciju na centru, koja će biti otvorena za sve neukaljane i dobronamerne ljude koji nisu spremni da dignu ruke od borbe za bolju Srbiju, zemlju koja treba da bude privlačnije mesto za život od onoga u kome živimo danas”, rekao je Jeremić.

On je kazao da će u nedelju za potpredsednike stranke predložiti bivšu ambasadorku Sandu Rašković Ivić, bivšeg načelnika Genralštaba Zdravka Ponoša, dramskog pisca Sinišu Kovačevića, profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu Svetozara Čiplića, kao i programskog direktora CIRSD-a Nikolu Jovanovića.

Za prvog potpredsednika stranke predložiće narodnog poslanika iz Trstenika Miroslava Aleksića, dosadašnjeg prvog čoveka Narodnog pokreta Srbije.

On je naveo da će stranka imati i Politički savet, u kom će biti vrhunski intelektualci i stručnjaci koji žele da pomognu Narodnoj stranci, ali u ovom trenutku nisu u situaciji da se angažuju u dnevnoj politici.

Oni će, po njegovim rečima, svojim znanjem radom i ugledom dati značajan doprinos onome što žele da otpočnu u nedelju stvaranjem nove političke organizacije.

“Mi ćemo pokušati da napravimo optimalnu kombinaciju političkog iskustva i nove energije. Važno je predstaviti nove ideje i ljude, ali je isto tako važno osloniti se i na ljude sa iskustvom. Ja verujem da ćemo i biti doživljeni onakvi kakvi jesmo – a to je nova snaga u Srbiji”, kazao je Jeremić.

On je naveo da je i on na neki način nov u tome, s obzirom na to da je njegovo dosadašnje javno i političko angažovanje bilo usmereno na spoljašnju politiku i svet, a da će nakon osnivanja stranke ono biti prevashodno okrenuto ka unutrašnjim pitanjima. “To za mene svakako predstavlja novi početak, ali poštujem i razumem i one misle drugačije”, dodao je Jeremić.

KOMENTARA 13

POSLEDNJI KOMENTARI

Dr

Uparavo tako,ignorišite to,s AV neka pred oglesalom reši sam sa sobom unutrašnji dijalog.

1 7 

Voja Milutinovic

Najvecu štetu srpskim interesima na KiM naneo je upravo Vuk Jeremić kada je Vlada u kojoj je on bio Ministar inostranih poslova pristala da se dijalog o KiM iz UN prenese u EU, tada su sve šanse Srbije po tom pitanju minimalizovane, i sada on govori o tome kako se treba boriti za KiM i nekoga kritikuje stvarno licemerno.

60 6 

clan elite

Juce napisah da bi mucenik Djuric morao da kupi sto vise ogledala da bi njegov sef mogao da, gde kod da se okrene, prica sa samim sobom!!! Vucic pod dijalog podrazumeva monolog i recitaciju!

31 101 

IZDVAJAMO

VESTI

dragan janjić

 • Janjić: Nema dijaloga, ima samo napljuvavanja i kampanje

VESTI

aleksandar vulin

 • KRIK otkriva šta je Tužilaštvo utvrdilo o Vulinovom stanu

VESTI

Sonja Biserko

 • Biserko: Vraćanjem generala na Akademiju negiraju zločin

SVET

andrej babiš

 • Favorit na češkim izborima: NATO da postane napadački pakt

KOŠARKA

duško, vujošević, vujosevic

 • Vujošević za N1: Potreban mi je insulin, ali i košarka

NAŠE BILJE Javorka i Petar

Prekvalifikacija za IT sektor za 900 novih polaznika

Javorka i Petar i naše lekovito bilje  www.herbal-elixir.net  0112418228 i 0641196764

Prekvalifikacija za IT sektor za 900 novih polaznikaIzvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je nastavak programa prekvalifikacije za IT sektor za 900 novih polaznika.

Premijerka je na skupu povodom završetka pilot programa prekvalifikacija za IT sektor, koji je pohađalo 100 polaznika, kazala da je Vlada odlučila da nastavi program prekvalifikacije s obzirom da je pilot faza potvrdila potrebu tržišta za IT kadrovima.

“Imajući u vidu da su digitalizacija i podrška IT sektoru jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, odlučili smo da nastavimo program prekvalifikacije sa još 900 polaznika. Time ćemo ispuniti obećanje da će ove godine u program prekvalifikacija biti uključeno ukupno 1.000 ljudi”, kazala je premijerka, a prenela Vlada Srbije.

Ocenjujući da je digitalizacija “ogromna razvojna šansa Srbije i naša prilika da uhvatimo korak sa razvijenim svetom”, Ana Brnabić je na skupu u Beogradu navela da Srbija želi da bude lider kada je reč o novim tehnologijama.

Premijerka je pozvala privrednike da nastave s podrškom programu prekvalifikacije, kao i zainteresovane IT kompanije da podrže taj program.

Program prekvalifikacije za IT zajednički realizuju Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, na čijem je čelu premijerka, i Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i eUpravu a sredstva za realizaciju projekta obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U pilot fazi prekvalifikacije, medju više od 9.000 prijavljenih kandidata, odabrano je 100 polaznika od kojih je obuku završilo njih 94.

Većina polaznika, njih skoro 70, su nakon obuke dobili prakse, dok se nekoliko zaposlilo.

KOMENTARA 6

POSLEDNJI KOMENTARI

Mile

Kakav “uspeh”…Meri se u promilima.

25 1 

Novi Tito

Zašto bi iko od IT stručnjaka radio za crkavicu kad mogu samostalno da sklope posao i iz kuće zarade ogroman novac ?

25 1 

IT njiva

Ја сам једва наговорио деду да продамо скоро сву имовину и да уђемо у посао рачунарства. Прошла су та времена кад је храна била битна. Цепамо ЈАВА-у и С++ и правимо паре. Ја и мој деда. Тата се с тим није слагао, али кад види да Влада стоји иза тога само је реко “терај”.

38 1 

IZDVAJAMO

VESTI

aleksandar vučić

 • Vučić u fokusu medija, propaganda na nacionalnim TV kanalima

KOŠARKA

duško, vujošević, vujosevic

 • Vujošević za N1: Potreban mi je insulin, ali i košarka

VESTI

Nataša Jeremić

 • Odbačena prijava Nataše Jeremić protiv SNS

SVET

džordž soroš

 • Otkriveno kome je Soroš poklonio 18 milijardi dolara

AUTO

Damir Okanović

 • Drastične kazne za pijane vozače – oduzimanje auta i zatvor

PROPAGANDA SE ZAHUKTAVA

zastave, zastava rusije i amerike, rusija sad zastava

 • (De)miniranje odnosa Srbije sa Rusijom i SAD

BIZNIS

Ramljak

 • Brnabić: Lex Agrokor se neće primenjivati na Srbiju

REGION

agrokor, advokat ivice todorića Rajko Cogurlić

 • Ivici Todoriću određen pritvor, ostali se brane sa slobode

VESTI

Slovačka

 • B92: Hapšenje Srba u Slovačkoj zbog spornih ugovora o radu

VESTI

aleksandar vučić

 • Vučić u fokusu medija, propaganda na nacionalnim TV kanalima

SVET

angela merkel, pregovori

 • U Nemačkoj počeli pregovori o budućoj koalicionoj vladi

VESTI

Nataša Jeremić

 • Odbačena prijava Nataše Jeremić protiv SNS

SVET

Policija

 • Pucnjava u Merilendu, troje mrtvih, napadač u bekstvu

AUTO

Damir Okanović

 • Drastične kazne za pijane vozače – oduzimanje auta i zatvor