INTERVJU Danica Popović

Profesorka Popović sa svega nekoliko reči poklopila Vučića nakon njegove tirade o platama i penzijama VIDEO

POLITIKA Autor Vojislav Milovančević 21. apr 202315:35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja TV Prva govorio o profesorki Ekonomskog fakulteta u penziji Danici Popović. Šefa srpske države posebno je pogodila izjava profesorke o platama i penzijama, pa je imao potrebu da objasni narodu kako neće biti smanjenja.

intervjuu za Novu, Danica Popović upozorila je da bi moglo doći do pada plata i penzija. S druge strane, Vučić je u sebi svojestvenom maniru nazvao profesorku “dokazanim lopovom”, tvrdeći da on ne čašćava građane pred izbore, kako to ona tvrdi.

Istovremeno Vučić je pokušao da objasni voditeljki TV Prva da su “plagijatori najveći lopovi”, prenebregljujući tom prilikom činjenicu da je jednom takvom, dokazanom plagijatoru ili što bi on rekao “najvećem lopovu” poverio državnu kasu na čuvanje. Ali to sad nije tema. Da čujemo koja je izjava pogodila predsednika Srbije.

Pročitajte još…

Danica Dana Popovic

INTERVJU Danica Popović upozorava na opasnost zbog koje bi mogle da padnu penzije i plate u Srbiji

BIZNIS

19. apr

U razgovoru za Novu, profesorka Popović je istakla je Srbija sada na nivou zaduženosti od 55 odsto bruto domaćeg proizvoda, što se, kako je rekla, smatra srednjim nivoom zaduženosti.

“Međutim, svi znamo kako je lako Srbija sa zaduženošću od tridesetak odsto BDP skočila na skoro osamdeset odsto, u period 2008-2012. Jesmo li se rešili te boljke, preteranog čašćavanja svih potencijalnih glasača – studenata, penzionera, zaposlenih u javnom sektoru? Nismo, naravno. A crvena linija se dostiže jako brzo, kada se počne sa prevelikim javnim rashodima”, rekla je ona.

Vučić se delimično saglasio sa izjvom Danice Popović i to sa delom izjave koji njemu odgovara (u kom profesorka Popović govori o periodu između 2008. do 2012. godine.).

“Ona inače zna dosta o ekonomiji, hajde da analiziramo. U Srbiji se neće smanjivati plate i penzije, jer one bi se smanjivale da mi imamo problema sa stopom javnog duga. Odlična primedba, vidite da mi nije teško to da priznam. Mi nemamo čašćavanje glasača i nikada ništa ne radimo u samoj izbornoj kampanji. Sada nema nikave izborne kampanje, osim ako ne budu tražili izbore”, rekao je Vučić, koji je, međutim, u narednom delu emisije najavio mogućnost novih izbora.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije, Popović je kratko rekla ne može protivreči predsedniku u situaciji kad samog sebe demantuje.

Danica Dana Popovic
Danica Popović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

“Kad predsednik sam sebe demantuje – kako da mu protivrečim? Da li u tome da neće biti izbora, osim ako ih bude…ili u tome da javni dug neće rasti, osim što će da poraste”, kazala je ona i dodala da se ova znanja ne stiču na Višoj trenerskoj školi.

“To se ne stiče u školi koju predsednik vredno pohađa, spremajući se za budućnost. Gde će biti bolji trener – osim ako ne bude” zaključila je ona.

BONUS VIDEO: Danica Popović: Ako su cene nepodnošljive – menja se vladaPlay Video

ALEKSANDAR VUČIĆDANICA POPOVIĆPENZIJEPLATE