Javorka i Petar , narodni lekovi www.herbal-elixir.net

Draža Petrović

Pivo, kapućino i pohovani mozak

Pivo, kapućino i pohovani mozakIzvor: N1

Jedna studija na temu “Šta kafa koju pijete govori o vama” utvrdila je da tursku kafu piju jednostavni, tihi, ali ćudljivi, espreso piju rođene vođe, kafu s mlekom piju oni koji umeju da budu neurotični, dok kapućino vole manijaci, opsesivni i željni kontrole.

-Jesam vam rekao ko pije kapućino! – rekao je predsednik Vučić dok je pre neki dan čitao novine i srkao svoju kafu s mlekom.

Sutra uveče, tačno u osam, imao je prvo zvanično obraćanje naciji, koje je zakazano baš u to vreme jer je predsednik znao da će neko kad-tad da ga pita: “Zašto baš u osam?”, a to će biti odlična prilika da efektno poentira.

I kako to obično biva, odmah se javio neki novinar sa provokativnim pitanjem: “Zašto baš u osam?”

Predsednik se nekako čudno nasmejao i otpio gutljaj vode: “Možete li da ponovite pitanje… Nisam vas najbolje čuo…”

-Dakle, predsedniče, pitao sam vas: “Zašto baš u osam?” – ponovio je novinar.

-Na K….. vas nosam! – efektno je poentirao predsednik, koji ima taj običaj da na konferencijama za štampu efektno poentira uvek kad mu postave neko nezgodno pitanje.

Tako je bilo i ovaj put dok se spremao za konferenciju srčući svoju kafu s mlekom i razmišljajući – šta recimo da odgovori ako ga neko pita: “Zašto baš u osam?”

-Pa kad vas pitaju “Zašto baš u osam?”, vi im kažite: “Na Kosovo vas nosam”. To uvek pali kod biračkog tela, a i rimuje se – objasnili su mu medijski savetnici.

-A ako kažete samo K sa nekoliko tačaka, biće mnogo intrigantnije, o tome će da se priča nekoliko dana – objasnili su mu savetnici male tajne kriznog pablik rilejšnsa.

Odgovor na pitanje oko večernjeg termina obraćanja naciji su spremili, međutim, bilo je tu još mogućih nezgodnih pitanja. Ostalo je da utvrde šta, recimo, predsednik da odgovori ako ga neko pita oko ovih garancija Vlade Srbije za lečenje Mladića u Srbiji.

I kako to obično biva, odmah se javio neki novinar sa provokativnim pitanjem: “Da li možete da mi kažete oko ovih garancija Vlade za lečenje Mladića? ”

Predsednik se nekako čudno nasmejao i otpio gutljaj vode: “Možete li da ponovite pitanje… Nisam vas najbolje čuo…”

-Hteo sam, dakle, da pitam oko ovih garancija za Mladića… – ponovio je novinar.

-Ne razumem vas, koji Mladić? – rekao je predsednik i dalje sa onim čudnim smeškom na licu.

-Kako koji Mladić!? Pa Ratko! – uzviknuo je novinar pobedonosno, ubeđen da je predsednika uhvatio nespremnog, čim se toliko pravio da ne razume.

-Kako ste rekli?!

-Pa Ratko!!!

-Uvalim ti glatko! – efektno je poentirao predsednik, jer je odgovor na to pitanje spremio još prekjuče, sedeći sa medijskim savetnicima i vežbajući pred ogledalom odgovore na nezgodna pitanja tokom prvog zvaničnog obraćanja naciji.

-To uvek pali kod biračkog tela, a i rimuje se! – spremili su mu medijski savetnici okvir odgovora na pitanje o Mladiću i ispostavilo se da je odgovor više nego genijalan.

-Al’ mu ga je uvalio predsednik! – reklo je te večeri biračko telo naviknuto na iskonsku borbu između čoveka i mašine, dakle, iskonsku borbu između predsednika i televizora. U kojoj na kraju uvek pobedi predsednik, jerbo ima dobar medijski tim.

Ostalo je još da spreme odgovor o podršci vladi Ramuša Haradinaja, ali su se tu javili izvesni problemi. Medijski savetnici su danima pokušali da rimuju reč Ramuš i reč Haradinaj, ali im se ništa nije činilo onako efektno.

-Ramuš, sremuš, Buš, tuš… Bez veze! Ljudi, we have a problem! – uzviknuo je šef medijskog tima predsednika Srbije.

Onda se neko setio da je baš pre neki dan, šetajući, video Sašu Jankovića kao sedi u kafiću, pije pivo i kapućino, i soli pohovani mozak. A kad istovremeno pijete pivo i kapućino i solite pohovani mozak, to je neka vrsta unutrašnjeg dijaloga, jer ko normalan još meša pivo i kapućino i soli pohovani mozak.

-Nisam baš siguran, ali mi se učinilo da je Saša Janković, kad sam ga video, imao i brkove! – primetio je jedan od medijskih savetnika.

-Saša Janković je imao brkove! To je od pene! – kvrcnulo je predsedniku u glavi, i odgovor na pitanje o podršci vladi Ramuša Haradinaja došao je sam od sebe.

-Sede po kafićima ubrljani od pene od kapućina ili piva, a onda sole nekom pamet o Kosovu – objasnio je predsednik novinarima, više nego efektno, zašto Saša Janković ima brkove, a pritom soli pohovani juneći mozak koji je upravo u tom trenutku razmišljao o rešenju kosovskog pitanja.

I dok je sutradan Predsedništvo SNS razmišljalo o svojoj novoj strategiiji na liniji Karlovac – Karlobag – Kapućino, predsednik je delovao srećno.

-Bilo je odlično ono obraćanje naciji. Moramo što pre da zakažemo još jedno! – rekao je zadovoljno.

-A u koliko sati da bude? – pitao je neko.

-U 20 sati! – rekao je predsednik, lukavo, jer zna on odavno da je mnogo bolje reći dvadeset nego osam.

Onda je Nebojša Stefanović nekoliko minuta razmišljao u tišini i postavio logično pitanje: “A zašto baš u osam?”

Predsednik se čudno nasmejao, otpio gutljaj vode…

-Nebojša, da li možeš da ponovoš pitanje?

-Mogu, naravno! – rekao je Nebojša: “Zašto baš u osam?”

KOMENTARA 63

POSLEDNJI KOMENTARI

St

placem…

0 0 

biljana

Hvala Drazo, ovo je bilo kao kod Nusica.

21 0 

Pazarac

Najjace do sad

55 1 

DIGITALNI MODEL POSLOVANJA

Kako funkcioniše uspešan digitalni model poslovanja

Digitalna ekonomija ili prelazak sa industrijskog na digitalni model poslovanja, uz korišćenje interneta i mobilnih uređaja, šansa je da učesnici na tržištu plasiraju svoje proizvode širokom krugu potrošača, i van granica zemlje u kojoj rade.

Izvor: N1info

Uspešna primena tog modela podrazumeva automatizaciju brojnih procesa i njihovo povezivanje, za šta je potrebna i odgovarajuća zakonska regulativa.

Objašnjavajući kako funkcioniše uspešan digitlani model poslovanja, Branislav Vujović, predsednik kompanije Nju Frontier Grup navodi:

“Postoji prodavnica koja prodaje vrlo dobre majice i dobre džempere i ja sam kupio jedan džemper, ali preko njihove onlajn prodvnice. Kada je taj džemper stigao imao je problem sa rajsferšlusom i oni su mi ponudili ili da ga pošaljem preko pošte ili da dođem u prodavnicu i da ga zamenim. Došao sam u prodavnicu i šta su oni uradili, skenirali su onu etiketu gde stoji cena i bar kod, a ja sam se začudio što sam istog momenta dobio poruku da su mi vratili novac.”

Vujović istiće da je ceo proces – od vraćanja proizvoda, do prolaska kroz novčane tokove, kroz vraćanja u njihovo skladištenje – obavljen za manje od jedne sekunde.

Primer koji je naveo, kako kaže, može da se primeni u bilo kojoj zemlji, pa i u Srbiji.

“Stvar je samo u tome da se vi dobro organizujete i automatizujete deo svojih procesa, i da ih dobro povežete sa svim ostalim. Naravno za to je potrebno da i neki od zakona i regulativa budu prilagođeni, što smo videli u izlaganju naše premijerke, u Srbiji će se promeniti zakoni, možemo da dobijemo regulativu koja će potpuno podržavati digitalnu ekonomiju”, uveren je Vujović.

KOMENTARA 1

POSLEDNJI KOMENTARI

BGD

Tacno.Sve lepo Opisano. Samo u Srbiji postoji jedna MALA ZAČKOLJICA a to je da je u domaćim prodavnicama MNOGO ROBE NA CRNO.

17 1