JUŽNE VESTI

Ekonomija

Akva-park

“Italnis” ponovo zainteresovan za gradnju akva-parka u Niškoj Banji

Kompanija “Italnis” sa kojom je 2013. raskinut ugovor o kupovini Loznog kalema, ponovo je zainteresovana za gradnju akva-parka na ovoj lokaciji. Prema najavama predstavnika ove kompanije Bojana Stanisavljevića, koja je bila deo “Zamparini grupe”, oni će se učestvovati u javnom pozivu za ustupanje zemljišta, ali sa novim partnerima.

(8)detaljnije
Sajam Pirot gajde

Himna na gajdama i domaći proizvodi na sajmu EU projekata u Pirotu

Proizvodnja sira, vina, rakije i meda, načini za suzbijanje narkotika u prekograničnoj saradnji, borba protiv korupcije i zaštita uzbunjivača, opisani su, između ostalog, u projektima koji su predstavljeni juče u pirotskoj hali “Kej”.

fotodetaljnije
Promocija "srpskih letovališta" u centru Niša

Promocija “srpskih letovališta” večeras na niškom Trgu

Šta sve može da se vidi u našoj zemlji, kako građani mogu da provedu leto u Srbiji i iskoriste vaučere za odmor, biće predstavljeno večeras od 18 do 21 sat, na Trgu kralja Milana u Nišu. Posetioci će kroz promotivne materijale moći da se upoznaju sa zanimljivim predelima, a biće organizovan i kviz znanja.

detaljnije
Fabrika obojenih metala Prokuplje

Na prodaju imovina Fabrike obojenih metala u Prokuplju

Sva pokretna i nepokretna imovina nekadašnjeg giganta bivše Jugoslavije kada je u pitanju obojena metalurgija, oglašena je na prodaju putem javne licitacije sa početnom cenom od 222,3 milona dinara.

detaljnije
 • Skupština Grada

  Opozicija: Grad gubi pare na sve strane, realizacija budžeta za 2016. loša

  Opozicija je na sednici Skupštine grada oštro kritikovala realizaciju budžeta za 2016. godinu. Odbornici nemaju zamerku na prihodovnu stranu budžeta, za koju kažu da je bila i ostaće ista. Problem vide u trošenju para i tome što Uprava Grada nije reorganizovana i nisu smanjeni troškovi.

  (12)detaljnije
 • Vranje foto i.m.

  Preduzeće koje je u stečaju blokiralo račun Vranja

  Nakon sudskog postupka započetog 2005. godine, račun Grada Vranja u blokadi je za čak 30 miliona dinara na osnovu izvršne presude firme “Novogradnja“ koja je u stečaju, tvrdi Ivan Stanković, većnik zadužen za budžet i finansije.

  fotodetaljnije
 • Celodnevni boravak pod znakom pitanja

  Finansiranje celodnevnog boravka u 5 niških škola pod znakom pitanja

  Đaci od 1. do 3. razreda čija oba roditelja rade imaju besplatan celodnevni boravak u nekoj od 5 niških škola, gde ih učitelji čuvaju i rade sa njima dok neko ne dođe po njih. Iako roditelji kažu da postoji velika potreba za ovom uslugom, jer im ona “olakšava život”, postoji mogućnost da Ministarstvo prosvete nju ubuduće ne finansira.

  (5)detaljnije
 • Skupština Opštine Prokuplje glasanje

  Plate zaposlenih pre krpljenja udarnih rupa u Prokuplju

  Budžet Opštine Prokuplje realizovan je u 2016. godini ispod 80 odsto, a najveći deo novca potrošen je na plate zaposlenih. Na primedbe opozicije da je mnogo više novca trebalo uložiti u poboljšanje infrastrukture, na današnjoj burnoj sednici Skupštine Prokuplja, odbornička većina predvođena SNS ipak je usvojila izvršenje budžeta.

  (5)detaljnije
 • mlekara

  Katanac za “Nišku mlekaru”?

  U “Niškoj mlekari” je, od nekada 300 zapsolenih, danas ostalo, kako piše “Politika”, svega njih dvadesetak, a prema pisanju ovog lista to znači i zatvaranje ove fabrike koja postoji i građane snabdeva mlekom i mlečnim proizvodima od 1957. godine.

  (16)detaljnije
 • Akva-park Doljevac

  Za vikend počinje da radi akva-park u Doljevcu

  Svi koji su se uželeli kupanja i rekreacije u vodi, moći će već ovog vikenda da posete akva-park u Doljevcu i rashlade se u nekom od bazena. Planirano je da vodeni park bude otvoren u subotu 3. juna od 10:30, a ulaz se neće naplaćivati. Najavljuju i izgradnju novog bazena, koji bi trebalo da počne da radi početkom jula.

  fotodetaljnije
 • školske klupe

  Dualno obrazovanje od septembra i u Tesli

  Prva generacija trogodišnjeg smera “elektrotehničar” niške Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” će od naredne školske godine, u sklopu dualnog obrazovanja, imati praksu u niškim firmama, kazao je direktor ove škole Nebojša Sokolović.

  (1)fotodetaljnije
 • it sansa za sve

  Obukom dobili šansu za posao u IT industriji

  Od 23 mladih nezaposlenih Nišlija koji su pohađali petomesečnu besplatnu obuku i dobili znanja i veštine za rad u IT sektoru, njih 10 je dobilo ponude ili već potpisalo ugovore o radnom angažovanju u niškim firmama.

  (1)fotodetaljnije
 • Filijala Nacionalna služba za zapošljavanje Prokuplje foto Lj.M.

  Prokupačka Filijala NZS tokom konkursa promenila uslove za samozapošljavanje

  Uvodeći nove kriterijume nakon što je konkurs za dodelu novca za samozapošljavanje već završen, Nacionalna služba za zapošljavanje je diskriminisala građane Kuršumlije, a favorizovala Prokupčane, tvrdi predsednik Opštine Kuršumlija. Direktor filijale NZS ćuti.

  (2)fotodetaljnije
 • randjelovic

  Ranđelović predložen za načelnika KLER-a

  Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER) u Nišu uskoro bi trebalo da dobije načelnika, a Gradsko veće je predložilo da to bude dosadašnji šef Kancelarije Milan Ranđelović. Za njegovog zamenika predložen je Ivan Petković, koji je ranije radio u Razvojnoj agenciji Jug.

  (6)detaljnije