LSV ANALIZIRA

LSV: Beogradu isplata, ostali na doboš

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavlja pitanje ministru državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije Branka Ružića da li je glasao za odobravanje isplate 100 miliona dinara iz budžetske rezerve gradu Beogradu na poslednjoj sednici Vlade.

Piše: Fonet

Novi Sad 22. oktobar 2017. 13:59

LSV: Beogradu isplata, ostali na doboš

Ova isplata obrazložena je potrebom Beograda za izvšenjem obaveza, usled smanjenog obima prihoda grada. Za neverovati je činjenica da se najbogatijoj sredini u Srbiji odobravaju ovako velike isplate iz budžetske rezerve, dok većina lokalnih samouprava finansijski gotovo izdiše. Ministar Ružić bi morao da zna da grad Beograd u ukupnom dugu svih lokalnih samouprava u Srbiji učestvuje sa više od 78 odsto, ocenjuje LSV u današnjem saopštenju.

Pošto se sedište ministarstva kojim Ružić rukovodi u Beogradu, sigurno su mu poznati veliki infrastrukturni radovi, megaprojketi na obali Save, stambeno poslovni objekti, preskupe muzičke fontane… Ima li takvih projekata u drugim delovima države?

LSV insistira da ministar Ružić pod hitno pruži odgovor zašto su ovako velike isplate iz budžetske rezerve potrebne Beogradu, a ne Alibunaru, Senti, Kniću ili Priboju. Nisu li po Ustavu Srbije svi građani ravnopravni, pita je LSV.

povezane vesti