PROTEST

Protest Dveri podržavaju sindikati vojske i policije, opozicioni lideri ne dolaze

Obradović: Počinje stvaranje patriotskog bloka

Glavna tema ukidanje rijaliti programa

Opozicione stranke i njihovi lideri neće se priključiti protestu koji sutra organizuju Dveri Boška Obradovića, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Ujedinjeni sindikat Sloga Željka Veselinovića.

 7

Piše: L. V. – M. S.

15. septembar 2017. 19:04

Obradović: Počinje stvaranje patriotskog bloka

Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Protest je prvo najavljen kao “Marš na Beograd”, da bi dobio naziv “Ovako više ne može”, a jedna od glavnih tema je ukidanje rijaliti programa, koje “zloupotrebljava režim”. Protest će početi ispred TV Pink na Dedinju, a svoje članove da podrže zahtev Dveri za ukidanje rijalitija pozvali su i Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije.

U Dverima nam je rečeno da niko ga posebno iz opozicije nisu ni zvali. Kako dodaju, skup je uredno prijavljen, odnosno nije zabranjen, a na doći će uglavnom radničke i penzionerske i sindikalne organizacije ratnih veterana, kao i pojedina udruženja Srbi sa KiM.

Lider Dveri Boško Obradović za Danas kaže da će protest biti “prve političke demonstracije protiv vlasti posle pokradenih predsedničkih izbora” i da je to početak ukrupnjavanja u patriotskoj opoziciji i prvi korak u protestima protiv Vučićeve vlasti koji nas čekaju ove jeseni.

Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, za Danas kaže da neće ići na skup koji organizuju Dveri. Kako nam je rečeno u timu Vuka Jeremića, on će u petak popodne i u subotu biti u Nišu, na ranije zakazanim aktivnostima vezanim za formiranje odbora buduće stranke i neće stići na protest u Beograd. “On podržava borbu za slobodne i nezavisne medije u Srbiji, i da nema obaveza u Nišu, pridružio bi se građanima na protestu, ali će njegovi saradnici doći na skup za slobodu medija”, kažu u njegovom timu.

Ni demokrata neće biti na skupu. I lider Levice Srbije Borko Stefanović kaže za naš list da neće ići na protest. “Rečeno je da političari nisu poželjni. A na protest Dveri ne idemo”, ističe on. Sanda Rašković Ivić, narodna poslanica, navodi za Danas da ima privatnih obaveza.”Idem na svadbu i neću stići na protest”, kaže ona.

 

Okupljanje ispred Pinka, nema potvrde o “kontraskupu”

Učesnici protesta najpre će se u 14 sati okupiti ispred zgrade Pinka gde će biti održan performans i upućen zahtev REM da se ovoj TV oduzme nacionalna frekvencija. Na društvenim mrežama u petak su se pojavili navodi da će se na istom mestu okupiti i oni koji podržavaju rad TV Pink, ali do zaključenja ovog izdanja, nismo imali potvrđenu informaciju o tome. Nastavak je u 16 sati ispred zgrade Vlade, a među govornicima su najavljeni i predstavnici Srpskih ratnih veterana i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije. Odatle će biti organizovana šetnja do zgrade RTS, a glavni zahtev biće gostovanje u Dnevniku 2.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Perica

15. septembar 2017.

Bosko je galamdzija koji nece napraviti politicku karijeru samo zbog svoje sujete.

Nenad

15. septembar 2017.

Bosko opet pravi cirkus od sebe.

Marina Matic

15. septembar 2017.

Podrska ukidanju rijalitija. Sramota sta nam mediji plasiraju.

Predrag

15. septembar 2017.

Bice to skup od 20 ili 30 ljudi, tolika je njihova snaga.

Bane

15. septembar 2017.

Kvazipatriotski blok Obradovića.

Nemanja

15. septembar 2017.

Mogu da prave i blokove i bilo sta.Narod vise ne veruje ni rec opoziciji i to je evidentno.O kakvim se ljudima radi nemaju oni nikakve sanse da dobiju ni dvaposto glasova pa radili i pricali bilo sta.

Jakov

15. septembar 2017.

Jedni na jednu stranu dugi na drugu stranu kao rogovi u vreci a ovamo pricaju o nekoj saradnji i necemu.Cela opozicija je takva svi oni zele vlast i svasta bi uradili samo da je dobiju.Ali nece jer narod odlicno zna o kakvim se ljudima radi i sta su u stanju da urade a to je da Srbiju ponovo gurnu u blato sto im nece dozvoliti.