Sociolog Jovo Bakić o Megatrendu

Bakić o Megatrendu: Klasičan slučaj lažova koji se upetljava u sve masnije laži

Izvor: N1

Dejan Đorđević, u javnosti poznat kao kupac “Univerziteta Megatrend” od juče se nalazi u pritvoru zbog lažnog prijavljivanja napada. Đorđević, protiv kog se vodi još nekoliko krivičnih postupaka – zbog nedavanja izdržavanja, prevara i zloupotrebe službenog položaja, u ponedeljak će pred tužioca morati sa novim advokatom, pošto se prethodni danas povukao iz slučaja. Sagovornici N1 kažu – koliko god da je bizaran i zanimljiv Đorđevićev slučaj, ne treba skretati pažnju sa suštine, a to je studiranje ministra Nebojše Stefanovića.

Priča “Megatrend” dobila je “mega” nastavak – navodni kupac tog privatnog univerziteta uhapšen je zbog lažnog prijavljivanja. Tvrdio je Dejan Đorđević da su mu u dom upala nepoznata lica, a ispostavilo se da je reč o vlasnicima stana kojima nije plaćao kiriju i račune. Onda ga je zadesila još jedna neprilika – ubrzo posle hapšenja napustio ga je advokat Milenko Zarić.

“Vidite, ja sam, u smislu poslovnog odnosa, nisam više advokat u ovom predmetu, tako da, u tom smislu samo da Vam kažem, tako da otpada ta priča sada. Dakle, drugi će kolega sada raditi”, kaže Zarić za N1.

Upitan da li slučaj preuzima advokat iz njegove kancelarije ili neko drugi, kaže: “Kako god da Vam odgovorim, neću Vam tačno odgovoriti, drugi je kolega u pitanju, tako da, sve je u redu što se tiče te odbrane, drugi su razlozi zbog kojih ja neću to raditi, za sada.”

mića jovanović Izvor: N1

A dok se javnost svakodnevno zasipa novim avanturama nesuđenog kupca najstarijeg privatnog univerziteta u zemlji, studiranje ministra policiije Nebojše Stefanovića otišlo je u drugi plan, pa je gotovo neprimetno prošao jedan novi detalj u vezi sa nostrifikacijom njegove diplome koji je vlasnik Megatredna Mića Jovanović izneo u intervjuu za N1.

“Da bi se nostrifikovala diploma ministra Stefanovića, kao i sve druge – hiljadu i nešto, svi su bili u obavezi, što i piše u rešenju, da polažu određene diferencijalne ispite”, naveo je on.

Tvrdnje da je ministar nakon diplomiranja u kompaniji “Megatrend International Expert Consortium Limited” iz Londona, morao da polaže razliku predmeta kako bi mu Fakultet za poslovne studije Univerziteta Megatrend u Beogradu priznao diplomu, sociolog Jovo Bakić naziva – farsom.

jovo bakić Izvor: N1

“To vam je klasičan slučaj lažova koji se stalno upetljava u sve veće, u sve masnije, sve dublje laži. To je od početka do kraja jedna sprdačina, a činjenica da kod nas sve može. Kod nas je i bivši predsednik imao diplomu fakulteta, koji verovatno nikad u životu nije video, nije znao koji je smer završio. Dakle, pazite, to se u normalnim društvima ne dešava”, poručuje Bakić.

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov zatražila je od ministra Stefanovića da hitno objasni na koji način je navodno polagao diferencijalne ispite, budući da se iz dokumenata o nostrifikaciji, vidi da ti ispiti nisu ni postojali.

“Ovo je prvi put da smo mi čuli za njih, a ta afera traje… Ono što je najopasnije od svega je da, zato što je ta priča o Megatrendu sada toliko bizarna, sa tim lažnim kupcem, propalom prodajom, omađijanim Mićom Jovanovićem, najgore što možemo da uradimo je da se prepustimo tome da se smejemo, jer ovo je sve samo ne smešno”, smatra Jerkov.

Dodaje da su akteri afere “Megatrend” doveli u pitanje diplome svih studenata privatnih fakulteta u Srbiji, a privatni obrazovni sistem postao je mašina za ispumpavanje novca njihovih roditelja, a ni ona, ni Bakić ne očekuju reakciju nadležnih.

POVEZANE VESTI

Komentari (3)

Mилош Ариље

ЛАЖНИ ДОКТОР СЕ ХВАЛИО ДА ЈЕ ДИПЛОМИРАО СА ПЕТИЦОМ…👏

Wtf

Ih sad ispada da su ti privatni univerziteti pričinili štetu samo roditeljima navodnih studenata koji su eto plaćali te školarine. A šta ćemo sa tim da je većina njih uz partijsku podršku sa takvom diplomom primljena da radi u javnom sektoru? Pri tome ovo traje još i kad je DS bio na vlasti. Čisto da shvatimo da ovo traje mnogo mnogo dugo….

Nemanjic

BIZARNA SITUACIJA

Na koji način se grejete?

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pristajete na Uslove korišćenja *

Cassions Tema od FRT