Vuk Jeremić

Jeremić: Pozivam Vučevića da podnese prijavu i protiv Anđelka Vučića

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se režim izruguje sa pravosuđem, najavom da će gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneti prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, a da će predsednik Srpske napredne stranke od sutra svakako biti u još težoj poziciji.

Jeremić: Pozivam Vučevića da podnese prijavu i protiv Anđelka Vučića 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

„Aleksandar Vučić će u najmanju ruku odgovarati za krivično delo podsticanja na lažno prijavljivanje, jer je javno naredio Vučeviću da protiv njega podnese krivičnu prijavu – u slučaju da protiv njega ne bude podignuta optužnica“, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Ovo je još jedna „komedija apsurda“, smatra Jeremić, koja će se, kako je ocenio, izučavati na fakultetima kada „naprednjačka era postane ružna prošlost Srbije“. On je pozvao Vučevića da, ako se, kako je dodao, ipak odluči na taj „sumanuti korak“ i podnese prijavu protiv braće Vučić, prijavu proširi i na njihovog oca Anđelka, i to za „krivično delo trgovine uticajem“.

„Koliko često Anđelko Vučić boravi u centrali Bezbednosno-informativne agencije (BIA)? Da li je istina da je Anđelko Vučić daje naloge novopečenom agentu BIA Brunu Đuranu protiv koga da se preduzimaju mere“, upitao je Jeremić.

Jeremić je postavio i pitanje da li je Anđelko Vučić „naredio odmazdu“ protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog hapšenja u slučaju „Jovanjica“ i da li agenti BIA, uz poreznike, proveravaju firme bliske Stefanoviću i njegovom ocu Branku.

„Podsećam da se tužilaštvo nije oglasilo u vezi sa podacima pronađenim u telefonu vlasnika ’Jovanjice’ Predraga Koluvije.

Ako su poruke i pozivi brisani sa tog telefona, postoji tehnika kojom je moguće povratiti te informacije i utvrditi sa kim je sve Koluvija komunicirao – pre svega preko aplikacije Votsap“, rekao je Jeremić. On je pozvao državne organe da ispitaju i ulogu Darka Ostojića, zaduženog za obezbeđenje Andreja Vučića, za koga je naveo da je bio važan čovek za komunikaciju predsednikovog brata sa Koluvijom, kao i za druge bitne kontakte.

„Sve informacije koje sam izneo su veoma pouzdane, jer da nisu, ne bi režim srljao u lažno prijavljivanje i podnošenje krivičnih prijava protiv samog sebe“, istakao je Jeremić.

On je pozvao nadležne organe i službe i da ispitaju ulogu generalnog direktora Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Dejana Vukotića, po Jeremićevim rečima, „još jednog čoveka Andreja Vučića“, imajući u vidu da je ta agencija davala novac građana poljoprivrednom dobru „Jovanjica“.

Postanite član Kluba čitalaca Danas i na taj način podržite nezavisno novinarstvo.

Danas postoji sa ciljem pravovremenog i istinitog izveštavanja dostupnog svim građanima. Kupovinom Danasa, pretplatom ili članstvom u Klubu čitalaca omogućavate nam da ostanemo samostalni i potvrđujete da u Srbiji ima mesta za slobodno novinarstvo!

Više od dve decenije nismo poklekli pred trendovima opšte tabloidizacije, senzacionalizmom i komercijalizacijom sadržaja. Bili smo zabranjivani i prozivani. Ništa nije moglo da nas spreči da objektivne vesti objavljujemo svakog dana. Nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici.

Zato želimo da se oslonimo na vas, naše čitaoce.

Ukoliko želite da i ubuduće nastavimo sa radom kao i do sada i još kvalitetnije, kupite Danas i postanite deo Kluba čitalaca Danasa za 990,00 dinara mesečno!

Cassions Tema od FRT