WiFI ruter

JESTE LI ZNALI?

Nemojte slučajno staviti WiFI router na jedno od ovih 5 mjesta u kući: Internet će biti jako spor!

Piše:

Dom i Dizajn

Objavljeno: 26. veljača 2024. 09:00

  

27796399

 YAU MING LOW/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/YAU MING LOW/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Odabir pravog mjesta za postavljanje vašeg WiFI usmjerivača ključ je dobre kvalitete signala i zadovoljavajuće brzine pregledavanja kod kuće.Ova oprema zapravo može biti izložena preprekama koje sprječavaju valove da dobro putuju i dopru do svih prostorija u kući. Otkrivamo 5 mjesta u kući u kojima ne biste trebali staviti router.

Neki korisnici postavljaju router u udaljenim dijelovima kuće. Postoji rizik da će signal biti usporen preprekama i materijalima svih vrsta. Također, snažno se preporučuje da se usmjerivači ne postavljaju blizu betonskih zidova koji su vrlo debeli ili staklenih prepreka poput ogledala koja blokiraju signal.
Nadalje, mnogi ljudi radije skrivaju svoj WiFI router, često kako bi ga držali izvan dohvata djece ili kako bi izbjegli kvarenje unutarnjeg uređenja. Bez obzira na razloge, ovaj uređaj ne bi trebao biti postavljen u metalni ormar ili ormarić. Takav materijal prigušuje širenje valova i sprječava uređaj u pravilnom emitiranju mreže.

Dobro je znati da se signali iz usmjerivača često emitiraju nizvodno. Umjesto da router postavite na niski stol ili izravno na pod, bolje ga je podići kako biste optimizirali mrežnu pokrivenost. Zatim se može postaviti na policu ili pričvrstiti na visinu zida, idealno u središnjem kutu kuće. To će omogućiti pravilno funkcioniranje uređaja.

Također se preporučuje postavljanje routera na mjesto dalje od elektroničkih uređaja kao što su mikrovalna pećnica, računalo, monitor za bebe ili pećnica. Mogu emitirati jak signal usporediv s signalom usmjerivača, što može uzrokovati smetnje u internetskoj mreži, prenosi Jednaistina.

OGLAS

Voda također može ometati prijenos signala tako što ga blokira ili raspršuje. Ne postavljajte ruter blizu hladnjaka, radijatora, akvarija ili cijevi. To se također odnosi i na vodu u posudama s biljkama koje su svježe zalijevane ili čije je tlo često mokro.

Kao što razumijete, odlučivanje o lokaciji usmjerivača nije lak zadatak. Ako izbjegavate nekoliko gore navedenih mjesta, moći ćete imati koristi od veze dobre kvalitete i velike brzine.