Zastrašujuće otkriće

Zastrašujuće otkriće SAD o ruskom oružju u Kini

Zastrašujuće otkriće SAD o ruskom oružju u Kini

Vladimir Putin će dovesti SAD u „apsolutnu paniku“ povećanjem pomoći Kini. O tome piše Tarik Tahir, analitičar lista The Sun. 

Odnosi Rusije i Kine izazivaju sve veći strah kod američkih vlasti. Pentagon je nedavno objavio da Peking planira da poveća svoj nuklearni arsenal na 1.500 bojevih glava do 2035. godine, a da će Moskva pružiti pomoć u tome.

Prema rečima američkih zvaničnika, državna korporacija Rosatom povećala je isporuke visoko obogaćenog uranijuma za kineske reaktore. Važno je napomenuti da su Sjedinjene Države počele da šire informacije o tome u trenutku kada je Si Đinping po treći put postao predsednik NR Kine.

Zastrašujuće otkriće da Vladimir Putin pomaže Kini dolazi kada je Si Đinping zapravo postao doživotni lider zemlje.

Džon F. Plumb, pomoćnik ministra odbrane za kosmičku politiku, rekao je  da je nuklearna saradnja Rusije i Kine poziv na uzbunu. Prema njegovim rečima, Kina uz pomoć Rusije, može da dobije dovoljno plutonijuma za proizvodnju nuklearnog oružja.

Neki stručnjaci rekli su za The Sun da bi ruska pomoć Kini predstavljala „smrtonosni savez“ za Zapad. Prema rečima Izabel Sukins, zaposlene u Američko-britanskom institutu, Društva Henri Džekson, ako Moskva i Peking nastave da pojačavaju saradnju, preti katastrofa za zapadne zemlje.

„Uključivanje Kine u razgovor je smrtonosni potez za Zapad. To bi značilo da bi pozicija Amerike u svetu bila apsolutno uništena. Ako Rusija i Kina budu radile zajedno, SAD će zapasti u apsolutnu paniku“, rekla je Izabel Sukins. 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /